icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’Ajuntament d’#Igualada convida la ciutadania a celebrar la nit de Sant Joan des dels balcons

Igualada viurà aquest una celebració de la festa de Sant Joan adaptada a la situació sanitària provocada per l’episodi de Covid-19. Així ho ha explicat aquest dimecres el regidor de Promoció Cultural i Relacions Institucionals, Pere Camps, que ha detallat el programa previst per a la tarda-nit del dimarts, 23 de juny.

La tradicional arribada de la Flama del Canigó s’iniciarà amb el recorregut dels corredors des de Can Roca fins a l’Ajuntament, on a les 17 h tindrà lloc la recepció oficial al Saló de Sessions i l’encesa d’un peveter que, en aquesta ocasió, estarà instal·lat al balcó de l’edifici consistorial, a més de la lectura del manifest. L’acte tindrà un aforament limitat i només s’hi podrà accedir amb invitació. L’arribada de la Flama es podrà seguir per Instagram Live al compte de @culturaigualada. A partir les 17.30 h es procedirà al també tradicional lliurament de la Flama als pobles de l’Anoia, en horaris establerts prèviament per a cada municipi per evitar aglomeracions. Els atletes del Club Atlètic Igualada també portaran la Flama al Monestir de Montserrat, si bé no es farà amb relleus a peu com és habitual.

La principal novetat de la festa arribarà a la nit. Atesa la impossibilitat de celebrar-lo, el tradicional correfoc serà substituït per l’encesa de pirotècnia des de quatre terrats de la ciutat, a càrrec del Diables d’Igualada, Mal Llamp i Petits Diables d’Igualada. El regidor Pere Camps ha animat tota la ciutadania a sortir als balcons, terrats o jardins particulars amb llums de lots o dels telèfons mòbils per moure’ls al ritme de la cançó Correfoc, del grup Buhos, que a les 23 h sonarà per Ràdio Igualada. “Vam creure convenient fer la revetlla de Sant Joan encara que sigui amb mínims, però amb una mica d’imaginació es poden fer moltes coses”, va declarar.

El Departament de Cultura de l’Ajuntament també convida tothom a compartir i etiquetar fotografies a les xarxes socials amb l’etiqueta #santjoanigualada2020

tornar_radioIgualada