icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Ajuntament d’#Igualada i la Generalitat estan prenent accions per evitar que la Conca d’Òdena arribi al 50% d’atur en les properes setmanes

L’Ajuntament d’Igualada i la Generalitat ha anunciat que estan prenent mesures per evitar que s’arribi al 50 per cent d’atur a la Conca d’Òdena.

Ho ha explicat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, que han incidit en el fet que cal prendre mesures per evitar que es produeixin una allau d’expedients de regulació temporals a la zona de confinament.

Marc Castells ha incidit en què se succeirà un tsunami després del tsunami. I és que a ningú se li escapa que malgrat que estan treballant com a eix principal en la salut, l’economia la segueix molt a la vora. Castells ha explicat que estan treballant amb tots els agents econòmics: Unió Empresarial de l’Anoia així com els sindicats, Comissions Obreres i UGT. L’Anoia és una comarca que compta amb 20.000 treballadors i és un dels territoris industrials més potents de Catalunya. Cal tenir present que aglutina el 28 per cent del Producte Interior Brut. La Conca d’Òdena, sense anar més lluny, és un territori altament industrialitzat, que “dona subministraments a tot el territori, no només Catalunya sinó també a l’estranger. D’aquesta manera, si tanca la Conca d’Òdena segurament també haurà de tancar mig Europa”.

L’alcalde igualadí ha explicat que ara han de “començar a preveure com es resolen totes aquestes afectacions que poden ser molt greus i que poden venir derivades de la poca mobilitat que presenta la situació de confinament. En aquest sentit, s’han anunciat mesures clau, com són un pla de xoc econòmic per als treballadors autònoms i les petites empreses del perímetre confinat, per tal que des dels municipis es pugui encarregar “aquells manteniments que estan tancats perquè es feien des d’empreses de fora i també programes alimentaris a través de productors locals”.

Per la seva part, la consellera Àngels Chacón ha explicat que estan coordinats amb totes les administracions i els agents socioeconòmics de la Conca d’Òdena. Com que en aquests moments les competències depenen exclusivament del govern espanyol, la consellera ha explicat que està en contacte amb la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, i el de Sanitat, Salvador Illa. D’aquesta manera, s’intenta aconseguir que hi hagi un punt de trobada a la Conca d’Òdena per poder desplaçar mercaderies des de dintre i fora de l’estat de confinament. Chacón ha explicat que amb aquest sistema “es combinen seguretat per la salut i alhora tràfic de mercaderies”.

tornar_radioIgualada