icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Ajuntament d’#Igualada impulsa diferents iniciatives per millorar els índexs de recollida selectiva a la ciutat

Entre les diferents propostes que s’estan duent a terme, el consistori igualadí ha iniciat aquests dies el procés per tal de realitzar un estudi que ajudi a conèixer quins són els millors models de recollida de residus a cada zona de la ciutat. La implementació de les mesures i recomanacions que es desprenguin d’aquest treball serà un dels eixos que el departament de Sostenibilitat o Mobilitat de l’Ajuntament impulsarà per millorar la recollida selectiva a Igualada.

Entre les mesures que ja s’han posat en pràctica, fa uns mesos es va iniciar una campanya adreçada especialment al sector dels hotels, restaurants i catèrings. Aquesta ha inclòs una fase d’explicació i una fase d’inspecció i sanció en cas d’incompliment. Segons Vives, gràcies aquestes mesures, de moment, s’ha augmentat un 15% la recollida de matèria orgànica i un 10% la recollida de vidre.

D’altra banda, Igualada acull també la prova pilot del projecte RECICLATGE 5.0. Una iniciativa que busca connectar al ciutadà amb el contenidor groc, a través del seu mòbil, i aconseguir així que recicli més i millor. La prova s’està duent a terme al barri del Poble Sec i de moment 300 persones ja són usuàries de l’aplicació. Unes dades positives però que, segons Vives, encara tenen marge de millora.

Amb totes aquestes iniciatives Igualada vol assolir els objectius fixats per la Generalitat que marca uns índexs del 60% de recollida selectiva per a l’any 2020. Actualment, la capital de l’Anoia té un índex del 35%.

tornar_radioIgualada