icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Ajuntament d’Igualada presenta l’Oficina de Transformació Comunitària amb sessions participatives

L’Ajuntament d’Igualada ha presentat l’Oficina de Transformació Comunitària (OTC), el servei municipal destinat a la promoció i dinamització de Comunitats Energètiques i l’autoconsum compartit.

Aquest servei té l’objectiu de proporcionar difusió, assessorament i acompanyament en aquests àmbits, contribuint a la transició energètica de la ciutat. Per donar a conèixer l’OTC i explicar com crear una comunitat energètica s’han organitzat diverses sessions participatives coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que se celebrarà del 10 al 15 de juny.

Hi ha dos tipus de sessions participatives, unes dirigides a la ciutadania en general per explicar com crear/participar una comunitat energètica o un autoconsum compartit i unes altres dirigides a administradors de finques i professionals del sector de l’energia, amb més contingut enfocat per a ells. L’objectiu és que siguin molt útils amb contingut específic per a cada públic i que siguin participatives per resoldre els dubtes que sorgeixin.

Primer de tot, s’oferirà un taller dirigit a tothom amb el títol “Vols aprendre a interpretar la factura de la llum”. Tindrà lloc a l’Espai Cívic Centre el 14 de juny a les 10.30 hores. Relacionat ja directament amb l’OTC i els seus serveis, tindran lloc 2 sessions participatives “Autoconsum compartit i comunitats energètiques: resolució de dubtes i experiències” per a administradors de finques, instal·ladors i professionals del sector energètic. Es realitzarà, una l’11 de juny a les 19.00 hores i l’altra el 13 de juny a les 10 hores al Gremi d’Instal·ladors de l’Anoia. Pel que fa a les 2 sessions participatives dirigides a la ciutadania en general i sota el títol “Autoconsum compartit i comunitats energètiques: el que necessites saber per fer-ho realitat”, tindran lloc el 13 de juny, a les 18.00 hores, a l’Espai Cívic Centre i el 15 de juny, a les 11.00 hores, al Centre Cívic Nord. La sessió del 13 de juny comptarà amb la presència de la directora de l’ICAEN, Marta Morera.

En el marc també de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una altra de les activitats que s’ha organitzat són dues exposicions diferents amb visites guiades a quatre escoles:

  • Exposició “Actuem amb Energia” la setmana del 3 al 7 de juny a l’IES Milà i Fontanals i del 10 al 14 a l’IES Joan Mercader.
  • Exposició “Treballem per una energia sostenible” setmana del 3 al 7 de juny a l’escola Dolors Martí i del 10 al 14 a les Escolàpies.

L’OTC d’Igualada ofereix un servei complet d’assessorament especialitzat i acompanyament personalitzat per a la formació de Comunitats Energètiques i l’autoconsum compartit. A més, proporciona informació sobre els avantatges d’aquestes comunitats, fomentant la participació ciutadana en la transició energètica.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Marcè, ha dit que “l’objectiu principal és promoure i dinamitzar les comunitats energètiques i l’autoconsum compartit a la ciutat. Volem involucrar la ciutadania i a les petites i mitjanes empreses en produir, gestionar i compartir energia sostenible” i ha afegit que “una col·laboració col·lectiva té com a finalitat obtenir beneficis ambientals, econòmics i socials per a tothom”.

Per a més informació, podeu contactar amb l’OTC Igualada a través del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Igualada, al telèfon 93 803 19 50 o mitjançant el correu electrònic otcigualada@aj-igualada.net.

tornar_radioIgualada