icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Ajuntament d’Igualada suprimeix la taxa d’arranjaments menors en interiors d’habitatges per facilitar l’activitat econòmica

Des d’aquest mes de gener, l’Ajuntament d’Igualada ha creat l’ “Assabentat d’Obres”, un nou tràmit senzill i directe, on el ciutadà només haurà d’omplir un formulari per informar del tipus d’arranjament que farà a l’interior del seu domicili i automàticament se li generarà una llicència. Des del departament d’urbanisme de l’Ajuntament, es faran controls aleatoris per la supervisió del compliment de les condicions de les obres que s’han declarat.

Les obres que abans calia assumir aquesta taxa eren les relatives a obres menors en interior d’habitatge, i que per tant compleixen uns requisits: no toquen estructura ni cap element comunitari i tampoc no afecten les condicions d’habitabilitat.

La tinenta d’alcalde i regidora d’urbanisme, Carlota Carner, assegura que aquesta és una molt bona mesura en dos aspectes ja que “permet agilitzar petites obres relacionades amb rehabilitacions i, alhora, ajuda a facilitar l’activitat econòmica i dinamitzar-la”.

Fins ara, aquesta taxa es cobrava després de rebre una comunicació de les obres que havia de realitzar-se i suposava un ingrés aproximat d’entre 28.000 i 30.000 euros anuals que deixaran d’ingressar-se.

tornar_radioIgualada