icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Ajuntament d’Igualada tancarà perimetralment el Parc del Garcia Fossas durant les nits per evitar actes incívics i vandalisme

El ple de l’Ajuntament d’Igualada aprova una modificació de crèdit que ha de permetre fer una renovació integral del Parc del Garcia Fossas. Una de les intervencions que es farà en aquesta zona és el tancament del parc durant les nits per evitar els actes incívics i de vandalisme que es produeixen durant les nits en aquest indret. La modificació de crèdit també permetrà millorar l’accessibilitat del parc, i a la vegada instal·lar nous jocs infantils i inclusius.

La mesura del tancament perimetral del parc ha provocat un intens debat polític, i on ERC, Igualada Som-hi i Poble Actiu s’hi oposen.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat en aquest punt del ple que la modificació de crèdit servirà per fer canvis importants en aquest parc de la ciutat. Una d’elles és la instal·lació d’una tanca que no permeti l’accés al parc durant les nits. Segons Castells, la morfologia del parc fa molt complicada la seva vigilància per part dels cossos de seguretat, i la mesura del tancament es pren després d’escoltar les queixes dels veïns que viuen a la zona respecte els actes incívics i vandalisme que es produeix en el parc.

Pel que fa ERC, el seu portaveu, Enric Conill, considera que tancar el parc és un error perquè es traslladarà el problema a una altra zona de la ciutat.

Des d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha titllat de fracàs del govern muncipal tancar l’espai public per solucionar un problema. Cuadras apunta que no accepten el tancament, i que aquesta acció demostra que no s’ha fet res per preservar el descans dels veïns i garantir l’oci per al jovent de la ciutat. El portaveu de Som-hi apunta que fa setmanes ja van posar sobre la taula diferents solucions, mentre el govern municipal, segons el portaveu de Som-hi, menystenia aquestes propostes.

En aquest mateix sentit es va expressar la regidora de Poble Actiu, Neus Carles. Carles apunta que és un fracàs absolut del govern municipal per haver negat constantment un problema creixent. La portaveu de Poble Actiu apunta que el tancament no soluciona el problema, i que la crispació dels veïns ha arribat a tal límit que ja els sembla bé que es tanqui el parc perimetralment.

La regidora de Ciutadans, Carmen Manchón, retreu al govern les formes. Manchón entén la situació del veïns, i a la vegada també cal garantir l’oci del jovent en una ciutat que té poca oferta.

 

 

tornar_radioIgualada