icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Ajuntament suspèn llicències urbanístiques de la clau 14A per abordar el redisseny de 180 parcel.les

Es considera “ciutat jardí” o clau 14a aquelles parcel.les que estan dissenyades per fer-hi habitatge unifamiliar. Vist que dins la trama urbana afectada hi ha unes 180 d’aquestes parcel.les amb la qualificació 14 A, el govern vol estudiar com redissenyar aquests espais, algun d’ells buits. La mesura exclou les urbanitzacions com la de Les Comes, el Pla de la Massa o Sesoliveres. És per això, que el govern municipal ha aprovat la suspensió, per un any, de llicències de parcel.lació de terrenys, edificació, reforma, rehabilitació o enderrocament de construccions per tal d’estudiar, amb deteniment, aquesta zona afectada per la modificació del Pla General. La modificació de la clau 14ª suposaria, segons el regidor d’urbanisme, Jordi Pont, densificar la “ciutat jardí”. Segons Pont, no cal urbanitzar més, perquè el que cal és omplir aquells buits que hi ha en aquestes zones de la ciutat amb qualificació “ciutat jardí” o redistribuir parcel.les ocupades però amb molt espai lliure. El regidor insisteix que hi ha grans parcel.les que poden absorbir noves vivendes i fins i tot altres usos, sense necessitat d’ampliar el sòl. Pel que fa la suspensió de llicències, segons Pont, és el mecanisme habitual per preservar els interessos dels afectats i de l’Ajuntament. En el text de ple, però, també exposava com a motiu per suspendre llicències, l’entrada d’una sol.licitud d’activitat en una de les parcel.les afectades. Es tractaria d’un negoci de restauració de menjar ràpid just davant l’edifici del Punto Blanco.

Escolta l’entrevista al regidor d’urbanisme, Jordi Pont.

I els partits de l’oposició han criticat amb contundència aquesta mesura.

Els grups del PSC, PP, ICV i PxC acusen al govern de fer modificacions del Pla General a la carta. El portaveu socialista, Jordi Riba, afirma que el que proposen NO és una modificació puntual, sinó una modificació de tota una clau, la 14a.

Des del PP, Joan Agramunt creu que el govern ha abandonat des del primer dia el tema urbanístic en relació al Pla General. El popular diu que el govern no és prou valent per afrontar, d’una vegada per totes, la modificació del Pla General.

La líder d’ICV, Montserrat Mateu, va demanar explicacions al govern del perquè en la modificació que es va aprovar fa unes setmanes davant de l’estació d’autobusos no es van suspendre llicències i ara si.

I finalment, Robert Hernando, des de PxC, diu que aquesta mesura s’ha fet per tapar una possible instal.lació d’un McDonalds o similar davant l’edifici del Punto Blanco. Hernando diu que aquesta és la manera de fer política del govern. Escolta la reacció dels partits de l’oposició per aquest ordre; Jordi Riba (PSC), Joan Agramunt (PP), Montserrat Mateu (ICV) i Robert Hernando (PxC)

 

tornar_radioIgualada