icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Ajuntament vol impulsar la candidatura d’#Igualada com a Capital de la Cultura Catalana

L’equip de govern igualadí proposarà al ple municipal sol·licitar que Igualada sigui candidata a ser nomenada Capital de la Cultura Catalana de l’any 2022. Aquest reconeixement té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes i projectar el municipi designat. El termini per presentar candidatures finalitza al gener del 2020 i les ciutats escollides es donaran a conèixer l’estiu del mateix any.

La directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques de la Generalitat, Àngels Ponsa, ha mostrat el suport de la Generalitat aquesta candidatura. Segons Ponsa, la capital de l’Anoia, amb activitats com ara La Mostra o el Festival Internacional d’Orgue, està molt ben posicionada per ser escollida Capital de la Cultura Catalana. Segons Ponsa, a les activitats culturals que es duen a terme a la ciutat, cal sumar els equipaments culturals dels quals disposa i les seves entitats.

Per la seva part, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, considera que optar a ser Capital de la Cultura Catalana serà també una oportunitat per obrir un debat a la ciutat sobre temes com l’auditori. Castells ha explicat que qui s’encarrega de seleccionar les ciutats que seran capitals és l’Organització Capital de la Cultura Catalana, una entitat independent.

La capital de la Cultura Catalana d’aquest any és Cervera i anteriorment també ho han estat ciutats com Banyoles, Amposta, Lleida, Figueres, Tarragona o Vic.

tornar_radioIgualada