icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’alcalde d’#Igualada defensa l’actual model de festa de Reis i assegura que no és cap carnaval

Marc Castells ha deixat ben clara quina és la seva opinió entorn de la polèmica dels “blackface” i la festa de Reis a la capital de l’Anoia. L’alcalde d’Igualada defensa el model de festa actual i assegura que la Comissió de Reis i els voluntaris fan una feina excel·lent. Segons Castells, la festa de Reis d’Igualada no és ni un carnaval ni una performance i convida a qui la critica a viure-la primer i després opinar. Per a l’alcalde d’Igualada la festa de reis de la ciutat és diferent a totes les que es fan a Catalunya i no ha de perdre la seva màgia.

Pel que fa la candidatura presentada perquè la UNESCO reconegui aquest esdeveniment com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, Castells explica que estan treballant amb Alcoi per presentar una candidatura conjunta. L’alcalde desitja que tota aquesta polèmica dels “blackface” no perjudiqui la candidatura perquè en cap cas, assegura, és una festa discriminatòria.

Per últim, sobre la possibilitat que la festa compti en properes edicions amb un rei negre, sense la cara pintada, l’alcalde d’Igualada afirma que la Comissió Cavalcada de Reis d’Igualada no s’ha tancat a res i es mostra oberta a parlar de tot.

tornar_radioIgualada