icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’alcalde d’#Igualada, Marc Castells, assegura que “estem a punt d’entrar a la setmana clau”

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat que el territori està a punt d’entrar en la “setmana clau” d’aquesta emergència sanitària. El batlle ha advertit que les dades actuals són molt dures i que, tal com fa dies que adverteixen els experts, la tendència de víctimes i contagis continuarà a l’alça.

Malgrat les dades greus i que s’ha d’afrontar una de les setmanes més complicades de l’episodi, segons Castells aquesta setmana serà també l’inici de “començar a veure llum al final del túnel”. Per tot plegat, des del consistori s’insisteix a demanar prudència i compromís de la ciutadania, continuar amb el respecte de les mesures establertes, l’aïllament social i extremar les precaucions per tal de protegir la comunitat i contribuir a fer remetre el brot.

Marc Castells també ha explicat que des de l’Ajuntament d’Igualada han contactat amb l’alcalde de Bèrgam, ja que, segons ha afirmat Castells, “Igualada és la Bèrgam catalana. Si Igualada és l’espòlier de Catalunya, Bèrgam és l’espòiler d’Igualada”. Els dos consistoris han programat una reunió telemàtica, per tal que la capital de l’Anoia pugui aprendre del que ha viscut la ciutat italiana i fer millores en els protocols d’actuació dels propers dies.

A més a més, Castells ha celebrat la publicació al BOE de la prohibició dels acomiadaments de les empreses lligats a la crisi del coronavirus. Tot i això, el batlle ha reclamat, que tal com han demanat els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena des de l’inici del confinament, la protecció dels treballadors ha de ser des de les 00 h del 13 de març i, en aquest sentit “demanem una disposició addicional d’aquesta resolució del BOE per protegir especialment als treballadors confinats a la Conca d’Òdena que fa 16 dies que no poden accedir al seu lloc de treball”. De la mateixa manera, Castells ha celebrat l’anunci de la consellera Chacón que ahir va explicar que el Govern està estudiant mesures compensatòries per aquests treballadors dels municipis confinats ha afirmat que “esperem que es faci efectiu”.

Un dia més, l’alcalde d’Igualada ha reiterat la petició de testos ràpids per poder diagnosticar a la població de la Conca d’Òdena. “Ja no ens valen excuses. Portem 16 dies de confinament, som l’única zona confinada de l’Estat, amb una taxa de mortalitat 10 vegades més alta que la resta de Catalunya. Exigim mesures excepcionals per un territori en una situació excepcional”, ha afirmat rotundament Castells. Aquesta petició respon a les recomanacions que arriben de tots els experts que indiquen que l’única manera de remetre l’episodi és poder diagnosticar aquells portadors asimptomàtics del virus mitjançant un test a tota la població.

tornar_radioIgualada