icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’alcalde d’#Igualada, Marc Castells, considera que la ciutat ha superat el pic epidèmic d’aquesta onada, i ara s’espera l’arribada del pic hospitalari

En una trobada amb els mitjans de comunicació, Castells ha explicat que tot sembla indicar que fa un parell o tres de dies hem passat el pic epidèmic i, inequívocament, després arriba el pic hospitalari, que es concreta en l’augment d’ingressos a la UCI. Castells ha destacat que “a situació a l’Hospital, realment, és complexa, malgrat que no té absolutament res a veure amb la que vam passar al mes de març”. Castells ha explicat que hi ha un elevat nombre d’ingressos i que la UCI està totalment ocupada i que, arran d’aquesta situació, s’ha activat la derivació prevista als hospitals de referència, que són l’Hospital del Mar i l’Hospital de Sant Pau. També s’han reduït, però no anul·lat, les visites en algunes especialitats i s’està operant la cirurgia d’urgència, l’oncològica i la que no requereix ingrés hospitalari.

En l’aspecte positiu, Castells ha esmentat la vacunació del personal del Consorci Sanitari de l’Anoia, que aquesta setmana es concretarà en l’administració d’unes vuitcentes vacunes, a més de les que també s’estan distribuint a les residències de la ciutat. En aquest punt, l’alcalde ha destacat que “tinc l’obligació de demanar responsabilitat. El fet que tinguem aquest pic epidèmic és a causa únicament i exclusivament de la irresponsabilitat de la gent que no compleix amb les mesures de protecció”.

Castells també ha informat que, tot i que el pic no es dona només a Igualada, ha demanat per escrit al Departament de Salut que l’informi si s’ha detectat algun canvi de patró en el contagi a la ciutat, però encara no ha rebut cap resposta. “Demano, des de la lleialtat institucional, informació de primera mà”, ha afirmat.

tornar_radioIgualada