icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’alcalde qualifica de demagògica i populista la moció proposada per Aigua és Vida

Els grups municipals de la CUP i Decidim Igualada van proposar al ple l’aprovació d’una moció impulsada per Aigua és Vida en la que sol·licitava que els tres regidors de govern i membres del consell d’administració d’Aigua de Rigat renunciïn al seu sou. El punt va ser rebutjat amb els vots en contra del govern municipal, l’abstenció de Socialistes d’Igualada i PP, i el vot favorable de la CUP i Decidim.

En aquest punt, i després de l’exposició del text, l’alcalde va afirmar que aquesta moció és demagògica i populista. Marc Castells va afirmar que en el moment que hi ha responsabilitats importants s’han de remunerar. L’alcalde va defensar la gestió municipal, i va recordar que la llei permetria al govern tenir 10 regidors alliberats i 7 càrrecs de confiança, però la realitat és que només tenen 2 regidors alliberats i dos càrrecs de confiança. En un to contundent, l’alcalde va qualificar Aigua és Vida de “Sectorial de l’Aigua de la CUP” afirmant que és una entitat totalment polititzada i amb una ideologia molt clara. Castells també va apuntar que, posats a fer demagògia, també podria dir que els regidors de la CUP reben diners per la seva representació municipal, i després no assisteixen a cap dels actes de l’Ajuntament.

En aquest punt, el portaveu de la CUP, Albert Mateu, va respondre que l’alcalde intentava desviar l’atenció amb d’altres arguments per no parlar del tema que es sotmetia a votació. Mateu afirma que els ciutadans no entenen que uns regidors que ja cobren el seu sou per ser regidors hagin de seguir cobrant altres indemnitzacions per fer una feina que ja els entraria dins el sou.

Pel que fa ERC, Enric Conill, va justificar el seu vot favorable al considerar que no s’ha explicat quina és la responsabilitat i tasca dels tres membres del consell d’administració d’Aigua de Rigat. Només amb aquesta explicació es pot valorar, segons Conill, si la indemnització està justificada. Conill va rebutjar que des de l’oposició no es treballa, i afirma que mai han qüestionat la tasca i dedicació govern. El regidor d’ERC diu que qüestionen els resultats i els mètodes, però en cap cas han dit que el govern no treballa.

tornar_radioIgualada