icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’alegria i l’optimisme: primer taller virtual de biblioteràpia de la Biblioteca Central d’ #Igualada

El dilluns 23 de novembre la Biblioteca Central d’Igualada enceta un cicle de tallers gratuïts de biblioteràpia i prescripció literària amb l’objectiu d’entendre i analitzar diversos temes de la psicologia a través dels llibres, partint de la base que la literatura i la prescripció literària ens poden ajudar en aquests temps d’incertesa. Aquest primer taller serà sobre l’alegria i l’optimisme, tindrà lloc a les 7 de la tarda i serà virtual, a través de Google Meet.

La resta de tallers és previst que es puguin dur a terme ja de manera presencial i serviran per parlar d’altres temàtiques com la fortalesa i la resiliència, la incertesa, la pèrdua i el dol o l’autoestima. Les places són limitades i cal fer la inscripció prèvia a la Biblioteca: per telèfon (93 804 90 77) o per correu electrònic (b.igualada.c@diba.cat). Les persones interessades es poden apuntar a una o diverses sessions.

Els tallers de biblioteràpia aniran a càrrec de Laura Garcia, impulsora de Booklife, una iniciativa pionera que s’està duent a terme amb èxit a d’altres biblioteques catalanes: «escollim tres obres de ficció que ens serveixen per aprofundir sobre temes que es donen en diferents moments i situacions de la nostra vida, i també per acompanyar-nos a través d’històries amb les quals sentir-nos identificats», comenta. Els títols escollits provenen de la literatura universal de tots els temps, però també d’històries més contemporànies i actuals, tant traduccions d’obres estrangeres, com obres de la literatura catalana i castellana. Cada taller inclou una mostra de totes tres literatures, en diversos gèneres, des de novel·les a poesia o contes.

tornar_radioIgualada