icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Àngel, auxiliar d’infermeria de l’Hospital d’Igualada afectat per coronavirus, surt de la Unitat de Cures Intensives després de 172 dies ingressat

Aquest djous ha estat donat d’alta de la UCI de l’Hospital d’Igualada l’Àngel, un tècnic en cures auxiliars d’infermeria i de la mateixa Unitat de l’Hospital d’Igualada, que va ser uns dels primers afectats per la pandèmia de la Coronavirus i que va arribar a un estat molt greu.

L’Àngel va ingressar a la UCI a les 2:40 h de la matinada del dilluns 16 de marc amb insuficiència respiratòria greu secundària a pneumònia bilateral Covid-19. Durant la seva estada a la UCI l’Àngel ha presentat múltiples complicacions i molt greus presentant, entre d’altres: coagulopaties, insuficiència renal amb necessitat d’hemodiàlisi, sèpsia per sobre infecció respiratòria i abdominal, etc … i és per això que en moltes ocasions es va témer per la seva vida.

“L’Angel, és un dels nostres, no sols és un treballador de centre, sinó que és auxiliar de l’UCI des de fa més de 20 anys. És protector amb els seus, treballador, sempre amb bon humor, aficionat a les sèries, a la bona taula i sobretot a la seva família. Un home corpulent que ha demostrat una fortalesa física i mental increïble. Més que un Àngel és com una au fènix que ha ressorgit una vegada i una altra de totes les complicacions”. Així el descriu el cap del Servei d’Anestesiologia i Medicina intensiva, el Dr. Santi Abreu. En tot aquest temps, l’Àngel ha tingut el suport de tot el centre; tot el personal de l’hospital s’interessaven per ell diàriament. Després dels comentaris de com estava la situació de la pandèmia al nostre centre, venia la pregunta; I l’Àngel, com està?, com si la lluita contra la Covid quedés representada per una sola persona.

Cal destacar la gran implicació i dedicació de tot el personal de Servei d’UCI i Anestèsia de l’hospital, de tot el personal d’infermeria, TCAIS, neteja de la unitat de cures intensives, de farmàcia, de l’equip d’infeccioses, de cardiologia, de pneumologia, nefrologia, fisioteràpia, dels directius i tots els companys, tots, en un sol vaixell ajudant, no sols a l’Àngels, sinó a tots els pacients ingressats per aquesta malaltia. Sortir de la unitat és gràcies a la lluita de l’Àngel, però sobretot a la d’aquest equip que amb gran qualitat humana i professional s’esforça, dia a dia, per donar la millor atenció possible als pacients.

La seva família, sempre present, ha estat un pilar fonamental per a la seva recuperació. L’Assun, la seva companya de vida, que no ha faltat ni un sol dia, sempre amb ell parlant-li, donant-li suport, animant a les dures sessions de fisioteràpia com si es tractés d’una entrenadora olímpica. Les seves filles i néts que, tant de forma presencial com des de la distància, li han donat forces per seguir lluitant dia a dia han estat, sense cap dubte, el major estímul per guanyar aquesta batalla. L’Àngel ha guanyat aquest combat, però encara li queden molts més. Ara pot parlar, els seus òrgans interns funcionen amb normalitat, necessita un mínim suport d’oxigen. No obstant això, aquest llarg procés ha minvat molt els seus músculs; li queda un llarg recorregut de recuperació on reeducar el seu cos i guanyar forces amb un treball físic diari i intensiu i és per això que el traslladen a l’Institut Guttmann, especialitzat en rehabilitació intensiva,  i on esperem que el seu treball diari i la seva gran força de voluntat, li permetin recuperar-se en el menor temps possible .

El cas de l’Àngel és excepcional perquè aquestes estades tan llargues a una UCI no són habituals i el pronòstic de recuperació dels pacients disminueix amb cada dia. És per això que des l’Hospital d’Igualada volen fer arribar el missatge a la població de mantenir totes les precaucions i mesures de protecció que dicten les autoritats sanitàries. “El virus està entre nosaltres i la major manera de lluitar contra ell és no infectant-nos”.

tornar_radioIgualada