icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

L’Anoia, a la cua del país en esperança de vida

La segona edició de l’informe Efectes de la crisi econòmica en la salut de la població a Catalunya’, revela que la comarca de l’Anoia es troba a la cua del país en esperança de vida, amb 82 anys.

L’Anoia està per sobre de comarques com el Ripollès (81,8 anys) i l’Alt Camp i la Ribera d’Ebre (81,6 anys). Segons les conclusions de l’informe, l’atur de llarga durada té una incidència directa en l’esperança de vida. L’Anoia es troba, a més, entre les comarques que presenten una mortalitat elevada en com a mínim dos dels tres darrers anys (2011-2013), amb el Baix Camp, el Baix Llobregat, el Garraf, el Maresme i el Segrià.

Aquest informe és una publicació de l’Observatori sobre els efectes de la crisi en la salut de la població en el marc de l’Observatori del Sistema de Salut de Catalunya; que respon a la voluntat del Govern de fer un seguiment i una anàlisi dels principals indicadors de salut en el context de la crisi econòmica.

Per assolir aquest objectiu, la segona edició de l’informe monitoritza i analitza l’evolució dels principals indicadors socioeconòmics i de salut, amb la novetat que l’estudi s’ha realitzat a nivell comarcal. D’aquesta manera s’ha generat informació per ajudar a definir estratègies per a l’abordatge dels efectes de la crisi a partir de les necessitats que s’hi han detectat.

tornar_radioIgualada