icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’Anoia disposa de 3.400 hectàrees per produir electricitat fotovoltaica amb instal·lacions sobre terreny de baix impacte

Un visor cartogràfic elaborat per la Diputació de Barcelona detalla que la província disposa de prop de 19.000 hectàrees per produir energia elèctrica fotovoltaica en terra amb baix impacte. El visor analitza les 776.000 hectàrees de la província, de les quals n’exclou 700.000 per a la instal·lació de fotovoltaiques pel valor natural, paisatgístic i agrícola del terreny. De les 76.000 hectàrees restants, gairebé 19.000 pertanyen a espais on l’impacte al territori és baix, i d’aquestes 3.380 se situen a la comarca de l’Anoia.

Amb aquestes dades, s’estima que les instal·lacions fotovoltaiques sobre terreny a l’Anoia amb baix impacte al territori poden produir 3.500 GWh (gigawats-hora).

Per a l’elaboració del visor, la Diputació de Barcelona ha comptat amb agents del territori, com Unió de Pagesos. El mapa incorpora propostes per salvaguardar més superfície agrícola i inclou una categoria (potencial baix) per indicar que un terreny té usos agrícoles, se situa en una zona de protecció especial definida en el planejament territorial o s’ubica dins d’una superfície d’hàbitats. El mapa classifica 57.507 hectàrees de la província dins de potencial baix, de les quals, 13.537 se situen a l’Anoia.

FOTO: Diputació de Barcelona

tornar_radioIgualada