icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Anoia vol convertir-se en un referent de turisme amb bicicleta elèctrica amb el projecte E-bike Land

La idea principal del projecte és la de descobrir l’Anoia amb bicicleta elèctrica i gaudir dels paisatges, patrimoni cultural, riquesa natural i gastronomia.

Des del Consell Comarcal de l’Anoia afirmen que aquest projecte E-bike Land casa amb el model de Turisme Slow que es reivindica des del consistori igualadí i des del mateix Consell des de fa temps, amb la idea de no passar corrents pel territori, sinó gaudir-lo. Per ser una destinació cicloturística de referència cal oferir, a més, una comarca acollidora, atractiva i amb les infraestructures necessàries per rebre el turisme.

El conseller comarcal de Turisme, Dani Gutiérrez, desgrana aquest projecte E-bike Land i remarca que l’objectiu és “situar l’Anoia al Top 3 de destinacions cicloturístiques de Catalunya, per darrere de Girona i el Baix Ebre, i no només en destinacions BTT sinó que englobant tota la bicicleta elèctrica”.

Aquest projecte E-bike Land compta amb un pressupost de més d’1,7 milions d’euros, i està basat en quatre àmbits estratègics: una xarxa de mobilitat sostenible, infraestructures i equipaments, oferta competitiva, i oferta d’especialització, on s’inclou suport al sector privat per fer aquesta transformació. Dues de les intervencions que es faran per implementar aquest pla són, per una banda, situar un centre d’E-bike intermodal en municipis on disposen de servei de tren o autobús per connectar aquest transport amb les bicicletes elèctriques. En aquest centre també s’inclouria un espai d’interpretació que donarà les claus del territori. Per l’altra banda, cal habilitar punts de servei de bicicleta, punts de càrrega, de reparació i de manteniment.

En l’àmbit dels espais naturals, lligat al projecte de les vies blaves, el coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Javier Villamayor, ha explicat que el projecte que presenten des de l’ens reivindica que cal portar turisme al territori i alhora oferir serveis i infraestructures que estiguin a l’altura.

Aquest projecte és en l’àmbit dels espais naturals, on han reflexionat durant la pandèmia al veure que persones de l’entorn han visitat indrets propers que abans no coneixien. El mateix Javier Villamayor exposa que “moltes vegades si parlem de desconcentrar el turisme fora de Barcelona, sovint passa que hi ha limitacions en infraestructures i serveis turístics. Si portem gent però no tenim tallers per reparar bicicletes, allotjament, guies turístics, gastronomia i enoturisme treballat, d’entre altres, el projecte de les vies blaves serà una oportunitat perduda”.

Des del Consell Comarcal de l’Anoia i la Diputació de Barcelona reivindiquen que el turisme és necessari, però no volen atraure qualsevol turisme, sinó un que sigui respectuós amb el medi ambient i el territori.

tornar_radioIgualada