icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

L’arquitecte igualadí Pere Puig, seleccionat per als premis FAD d’arquitectura

El Despatx d’Arquitectura de Pere Puig ha estat seleccionat per als premis FAD d’arquitectura amb l’edifici del Campus Motor Anoia de Castellolí. L’edifici projectat per l’equip de l’arquitecte igualadí ha estat una de les 35 obres seleccionades entre les 381 que ha valorat el jurat dels premis FAD, un dels guardons més prestigiosos de l’Estat.
El Campus Motor Anoia és un equipament del Consell Comarcal de l’Anoia destinat a la innovació, la formació i la recerca especialitzada en el món del motor, l’aeronàutic i les energies renovables que va obrir les portes el passat mes de desembre al municipi de Castellolí. Per a projectar l’edifici del Campus Motor Anoia, l’equip d’arquitectes es va inspirar en el món del motor i també en els laboratoris on s’investiguen tecnologies avançades.Es tracta d’un edifici lluminós i que transmet imatge de modernitat i que es pot veure fàcilment des del peu de l’autovia A2 a l’alçada de Castellolí. Per a la construcció de l’exterior es va utilitzar l’alumini i l’acer inoxidable que, no només donen una forta personalitat a l’edifici, sinó que també permeten minimitzar-ne el manteniment. Els acabats interiors són de color blanc per tal d’afavorir el rendiment lumínic i també per què els clients que hi realitzen esdeveniments puguin adaptar-lo més fàcilment a la seva imatge corporativa. Per a la climatització es va optar per fer servir l’energia geotèrmica, que proporciona un cost de manteniment molt reduït i minimitza les emissions de CO2. A més, l’edifici reuneix unes estrictes condicions de seguretat i confidencialitat, un requeriment que les empreses que l’han d’utilitzar per a sessions de formació o desenvolupament de prototips van establir com a imprescindible.
El despatx d’arquitectura de Pere Puig ha projectat gran quantitat d’edificis arreu de Catalunya i també a l’estranger. A Igualada ha executat diferents edificis públics, com ara el Museu de Cal Granotes i el pont de Fàtima. També ha tirat endavant projectes de restauració d’edificis patrimonials com l’edifici fabril La Igualadina Cotonera.
tornar_radioIgualada