icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

L’Associació de Botiguers del Nucli Antic disposats a seguir difonent la historia d’Igualada

Els comerços del nucli antic de la ciutat d’Igualada continuen amb els actes per promocionar les botigues del centre de la ciutat, i a la vegada difondre la història de la capital de l’Anoia. Des de l’associació s’ha optat per acostar la història dels carrers, la gent i els costums de segles enrera als ciutadans d’Igualada, però especialment als més petits. Per aquests motius van crear la figura del Costiolet que serveix per transmetre, d’una manera teatralitzada, la història d’Igualada.

ACTIVITATS DEL COSTIOLET

Participant de les propostes del Costiolet els nens coneixen els carrers i les places i la nostra història i es troben amb altres personatges històrics. Els comerços de la zona també interactuen perquè petits i grans s’ho passen bé. El Costiolet té una aparició fixe l’últim dissabte de cada mes a la tarda, i segons les activitats  de la ciutat es pot variar l’horari.

Des que va sorgir la idea el passat mes d’agost se n’han fet diverses edicions.

La primera sortida que va fer el Costiolet, va anar recorrent el casc antic explicant l’origen del personatge, i després, amb una carro portat pels nens i els pares va anar passant per les botigues amb un producte característic de cadascuna i els nens entraven entregant el paquet i rebent a canvi un saquet de monedes. Una vintena de persones van anar seguint el Costiolet i escoltant curiositats dels inicis de la ciutat i anècdotes que ningú coneixia, tot i sent de tota la vida d’Igualada.

 

Es va fer una altra sortida a finals d’octubre en motiu de la castanyada, en la que els nens havien de buscar la castanyera, que es trobava en una petita capella que hi ha al centre de la ciutat. Recorrent els carrers van aprendre anècdotes…tot passant per diverses botigues i esbrinant que la castanyera hi havia anat però ja havia marxat; trobant-la al final, qui els va explicar els orígens de la capella on es trobava…i van acabar amb uns contes relacionats amb la castanyera i cantant cançons, deixant la capella i el carrer ple de gom a gom.

En una altra ocasió el Costiolet ha fet un recorregut per les muralles de la ciutat, explicant la funció que tenien, i els seus portals, tot havent de completar un puzle d’un plànol antic de la ciutat.

També es va fer una sortida lligada amb l’encesa dels llums de Nadal fent un taller de construcció de fanalets, que després van utilitzar per anar a les diverses botigues encenent els llums, ja que antigament era una tasca que realitzava el Costiolet.

També lligat amb el Nadal, vam fer cagar el tió.

La propera es farà el dia 17 de gener en motiu del cap de setmana  de la Festa dels Traginers, a les 11h i com sempre a la Pl.Pius XII.

Durant l’any s’aniran fent sortides mensuals que s’aniran anunciant periòdicament al mitjans de comunicació de la ciutat i als comerços corresponents i via xarxes socials.

tornar_radioIgualada