icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’Associació de comerciants Igualada Comerç manté el contacte amb la Fundació Vicente Ferrer

L’Associació de comerciants Igualada Comerç manté el contacte amb la Fundació Vicente Ferrer. A l’any 2010, Igualada Comerç va entregar, en el decurs de la Botiga al Carrer, els 8.285,71 euros recaptats en diferents iniciatives promogudes per l’entitat (tómbola solidària, guardioles solidàries, exposició de fotos…) a la Fundació Vicenç Ferrer amb l’objectiu de construir una escola al districte d’Anantapur, al sud de l’Índia.

Aquesta iniciativa es va fer amb la implicació de tota la ciutat d’Igualada. Passat el temps l’actual junta d’Igualada Comerç ha volgut fer un seguiment del projecte i mantenir el contacte per si es pot fer alguna nova iniciativa similar. La construcció d’aquest edifici escolar va començar el 2009 i es va completar amb èxit el 2011. RDT va iniciar activitats educatives en l’any 2004 en aquest poble. Abans de la construcció de l’edifici de l’escola, es repartien en diferents centres que estaven allunyats de la vila. La gent de la comunitat va sol·licitar la construcció de l’escola i va obtenir l’aprovació en l’any 2009. Des de l’any 2011 fins a l’any 2014 l’edifici es va utilitzar com a escola, durant el curs escolar i durant les vacances es es fa servir com a edifici per realitzar activitats de la comunitat, com albergar reunions de shangams (reunions de les dones de la comunitat). El 2014 la majoria dels 33 nens d’aquest poble van començar a anar a escoles privades i van ser admesos en escoles residencials per aquesta raó el 2015, l’edifici escolar es va transformar en un Anganwadi que significa “refugi al pati” en telugu, el idioma que es parla a Andhra Pradesh, i són centres de cura maternoinfantil rural.

Aquest centre materno– infantil s’hi fan seguiment de creixement de nens entre 0 i 5 anys, i també fan seguiment de dones embarassades i lactants. Actualment els beneficiaris d’aquest projecte són 79 persones entre dones embarassades, nens de 0 a 5 anys i dones que acaben de donar llum. Igualada Comerç vol compartir aquesta bona notícia, del fet que segueix vigent el projecte, amb tota la ciutadania igualadina.

La situació de la pandèmia és crítica a l’Índia

Des de la Fundació es fa una crida, davant l’evolució de la pandèmia, i és per això que han posat en marxa la campanya “Oxigen per a l’Índia”. La situació és tant crítica que els hospitals s’han quedat sense oxigen, i els proveïdors habituals no donen a l’abast. A la nostra pàgina web trobareu la manera de col·laborar per tal que els hospitals disposin d’oxigen.

Per fer donatius per comprar oxigen:

CAIXABANK – ES7021003331942200097397

BIZUM al códig 33466

 

tornar_radioIgualada