L’atleta igualadí Eduard Fàbregas, medalla de bronze al Campionat d’Espanya Absolut

L’atleta igualadí de l’Intec-Zoití d’Osca i entrenador del CA Igualada Eduard Fàbregas s’endú la medalla de bronze en la prova del salt d’altura als 101ens Campionats d’Espanya Absoluts, que es van disputar en doble jornada de matí i tarda del 25 al 27 de Juny al Poliesportiu Juan de la Cierva de Getafe (Madrid).

Les proves van comptar amb la participació de les primeres figures estatals, i eren selectives per decidir l’equip estatal que participarà als Jocs Olímpics de Tokio 2021 que es disputarà del 30 de juliol al 8 d’agost. Més de 600 atletes van competir a Getafe, amb un alt nivell de marques, i amb la transmissió televisiva de Teledeporte  i per Internet de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA). Les proves van comptar amb les restriccions i mesures de seguretat habituals per la Covid-19.

En aquests campionats hi van participar 4 atletes del CAI Petromiralles, i l’entrenador del CAI i atleta de l’Intec-Zoití d’Osca Eduard Fàbregas que van assolir 1 medalla de Bronze, 2 llocs de finalista i destacades actuacions i registres en les diferents proves. Fàbregas es va penjar el bronze en salt d’altura, amb 2,14 m., mateix registre que el 2n classificat, l’atleta del CA Fent Camí Mislata Juan Ignacio López Barrafón.

Per la seva part, Lahcen Ait Alibou va ser 6è en els 5.000 metres llisos masc., amb un registre de  14’17”86, i va assolir plaça de finalista, en la prova dominada per Carlos Mayo – Adidas -.  Marc Sánchez va ser 8è ex aequo en el salt d’altura, amb un millor intent de 2,07 m. el que també li va valer plaça de finalista.  El campió estatal va ser Xesc Tresens – F.C. Barcelona -.

L’atleta Sub-23 Naima Ait Alibou va ser 6a en la 3a semifinal dels 800 metres llisos fem., amb 2’11”10, mentre que la Sub-18 Carla Bisbal va acabar 7a en la 2a semifinal dels 800 metres llisos fem., amb  2’11”23, en el que li va suposar el debut al Campionat estatal Absolut, tot i que no van tenir l’accés a la final, dominada per Natalia Romero – Unicaja Jaén -.