icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’atur es redueix durant el mes d’abril, a l’Anoia, més d’un 20%, respecte el mateix període del 2021

Segons dades de Comissions Obreres, el passat mes d’abril l’Anoia es va situar amb 7.122 persones desocupades, amb una reducció de més del 20% respecte 2021. Des del sindicat destaquen que l’augment de l’afiliació i la reducció de la temporalitat confirmen l’impacte positiu de la Reforma Laboral. També asseguren que aquestes xifres evidencien que el ritme de recuperació es manté i contribueix a revertir la situació prepandèmica.

Segons Comissions Obreres a l’Anoia, la reducció notable de l’atur es dóna tant en homes com en dones, joves, i, sobretot, en persones immigrants, de manera força homogènia per tot el territori català. El sector serveis és el sector on més ha caigut la desocupació, seguit de la construcció.

Des del sindicat afirmen que el comportament de la contractació evidencia l’efecte positiu de la Reforma Laboral, ja que la contractació indefinida ha augmentat en més d’un 200% respecte el 2021.

Malgrat les millores evidents, Comissions Obreres afirma que cal recordar que continuen sent vitals i necessaris tots els instruments de protecció social possibles per arribar a totes aquelles persones que han quedat sense recursos bàsics. A més, des del sindicat continuen reclamant polítiques d’ocupació eficaces i eficients per donar resposta a les persones treballadores i als sectors d’activitat més castigats.

tornar_radioIgualada