icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Audiència absol Robert Hernando acusat d’intentar provocar un accident a Josep Anglada

L’Audiència de Barcelona ha absolt els exdirigents de Plataforma per Catalunya Robert Hernando (exregidor a Igualada i exsecretari general), Joan Carles Fuentes (exregidor a Vic), i Nacho Mulleras (exregidor a Olot) per l’intent de provocar un accident de trànsit a Josep Anglada.

El pla consistia en portar a dinar o sopar Anglada i emborratxar-lo, perquè patís un accident de trànsit després de l’àpat. Suposadament, es pretenia que donés positiu a un control d’alcoholèmia i acabés inhabilitat políticament. Això hauria impedit que Anglada es presentés a les eleccions municipals del 2015 a Vic.

Aquest complot, però, va acabar fracassant perquè l’advocat Francesc Bueno, que havia de portar Anglada a fer l’àpat, va acabar confessant-li tot. De fet, Bueno va gravar algunes de les converses amb els acusats. La sentència remarca, però, que les gravacions no tenien eficàcia perquè es tractava de curts fragments editats.

La sentència remarca que el pla no té cap “serietat” i considera que no es pot concloure que els acusats tinguessin una voluntat ferma d’atemptar contra la vida i integritat física d’Anglada. Insisteix en què es tracta d’una conversa informal.

A tot això, relacionat amb el mateix tema, Josep Anglada ha estat condemnat a un any de presó per uns tuits on publicava imatges del cotxe i la matricula de l’exregidor a Igualada i exsecretari general de la formació, Robert Hernando. La sentència també l’inhabilita a presentar-se a les eleccions en un període d’un any. La sentència conclou que haurà d’abonar una multa de 6 euros diaris durant 12 mesos, així com l’import de les despeses del procés judicial.

 

FOTO: Arxiu e-notícies

tornar_radioIgualada