icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Laura Borràs omple l’Ateneu Igualadí en la conferència dels actes de la Diada de Catalunya

Els actes institucionals de la Diada de l’11 de setembre d’enguany a Igualada s’han celebrat aquest passat divendres 9 de setembre. Primerament, el Teatre Municipal l’Ateneu ha estat l’escenari de la conferència “Onze de Setembre: les llibertats perdudes que ens cal tornar a guanyar”, a càrrec de Laura Borràs i Castanyer.

La presidenta del Parlament de Catalunya, actualment suspesa del seu càrrec, Laura Borràs, s’ha dirigit al públic que va omplir l’Ateneu igualadí apel·lant a la unitat per sortir al carrer i lluitar per la independència, argumentant que “tots tenim un memorial de greuges polítics i personals, i retrets, però hi ha un munt de raons més per sentir-nos indignats i seguir al carrer, mobilitzats i combatius”.

Alhora, Laura Borràs va citar la primera llei del Parlament de Catalunya per explicar i reivindicar el perquè la Diada de Catalunya es basa en la derrota del 1714. Afirmant que “el dolorós record de la pèrdua de les llibertats ens ha d’esperonar, ens ha de servir d’estímul, precisament, per recuperar-les”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, feia una crida a la participació en la manifestació de diumenge amb motiu de la Diada a Barcelona i tenia un record pel polític Josep Espar i Ticó, centrant el seu discurs en dues paraules: cal i prou: “Hem d’aprendre que cal ser compromesos a nivell individual per ser-ho a nivell col·lectiu, ser positius per no caure mai en el desànim, ser nacionalment ambiciosos, i cal saber dir prou a la minorització de la nostra llengua, a la politització indigna de la justícia, a l’exili i la repressió, i tot fent autocrítica, hem de dir prou a la manca d’unitat”.

L’acte també va comptar amb la participació del Cor Exaudio en la interpretació d’Els Segadors i amb la desfilada dels Miquelets, que van fer un recorregut des del Teatre Municipal l’Ateneu fins a la Plaça de l’Ajuntament, on l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va fer lectura del discurs institucional de la Diada de Catalunya, i la convidada d’honor, Laura Borràs, va hissar la senyera. El cor igualadí Exaudio va interpretar de nou l’Himne Nacional de Catalunya i diverses cançons populars catalanes.

Com a cloenda dels actes de Diada Nacional de Catalunya, aquest dissabte 10 de setembre a 2/4 de 7 de la tarda, l’Agrupació Sardanista d’Igualada organitza una ballada de sardanes a la plaça de Cal Font amb la cobla Marinada de Badalona.

tornar_radioIgualada