icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’avinguda Balmes passarà a ser d’un sol carril de circulació pels vehicles per incorporar d’una manera eficaç i segura el nou carril bici que ha d’unir el sud i el nord de la ciutat

Després que fa uns dies el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Igualada, Miquel Vives hagués presentat el nou projecte de Carril Bici, ara n’ha detallat els tres blocs dels que consta el projecte. Vives ha destacat que les obres es faran de forma simultània, un a l’avinguda de Balmes i dos a la Carretera de Manresa. Està previst que els treballs finalitzin abans de la campanya de Nadal en les zones comercials i el conjunt del carril abans de final d’any.

El nou carril bici serà bidireccional i estarà situat sempre a la dreta de la calçada, en sentit del trànsit. En el primer tram de l’avinguda de Balmes, el carril per la circulació de vehicles quedarà a l’esquerra, al centre, separat per dues línies de protecció que dividiran els tres espais hi haurà un espai lineal d’aparcament i de serveis com ara contenidors o espais de càrregues i descàrregues.

En el cas de la Carretera de Manresa, el carril bici estarà separat del carril de circulació de vehicles per un tram de seguretat que permetrà que estigui segregat de la circulació que en el primer tram (entre avinguda de Gaudí i Avinguda de Barcelona) serà d’un únic sentit i en el segon (Entre Avinguda de Barcelona i Avinguda de Catalunya) que tindrà dos sentits.

El projecte de construcció del carril bici compta amb un pressupost de 807.402,21 euros dels quals, 700.000,00 euros provenen del marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – Next Generation EU. El nou carril bici farà una mica més de 1,5 km,  que amb uns trams de 200m. connectarà la resta de carrils ja existents a la ciutat creant un carril segregat de 2,5 km. Aquesta millora soluciona una demanda de les associacions ciclistes i una necessitat detectada amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, connectar la ciutat de Sud a Nord, dividia en tres terrasses, amb el pendent més lleuger possible.

tornar_radioIgualada