icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’empresa que va provocar el núvol químic, Simar, no tenia el pla d’autoprotecció actualitzat

Segons informa EFE, l’empresa de distribució i logística de productes químics Simar SA, d’Igualada, on dijous un accident va originar un núvol tòxic que va obligar a confinar milers de veïns, no tenia actualitzat el seu pla d’autoprotecció. Fonts de Protecció Civil i del Departament d’Interior de la Generalitat han informat a EFE que aquesta dada s’ha conegut després d’obrir-se un expedient informatiu per determinar què va passar dijous a l’empresa Simar. Segons la Generalitat, els plans d’autoprotecció preveuen, per a empreses, centres i instal·lacions determinats, les emergències que puguin produir-se com a conseqüència de la seva pròpia activitat i les mesures de resposta davant les situacions de risc, catàstrofes i calamitats públiques que els puguin afectar.

Els fets van passar dijous cap a les 09:45 hores quan es va produir una explosió a l’exterior de Simar, que va provocar ferides de diversa consideració a sis persones i un gran núvol tòxic que va obligar al confinament de més de 65.000 veïns de sis poblacions de la comarca de l’Anoia. La reacció química s’hauria originat quan es descarregava àcid nítric d’un camió en un dipòsit de Simar i, per causes desconegudes, es va produir una barreja d’aquest compost amb sulfur fèrric i una tercera substància que no s’ha determinat, causant una reacció química semblant a una explosió i la consegüent núvol tòxic.

De la seva banda, el Departament d’Empresa i Ocupació, que dirigeix Felip Puig, ha informat a l’agència EFE que ha obert un altre expedient informatiu per determinar si l’empresa Simar complia tots els requeriments de seguretat industrial. Fonts del Govern han indicat que, una vegada superada l’emergència, tècnics del departament revisaran tots els documents de seguretat industrial que ha presentat la companyia per confirmar que estan en regla.

Entre els documents més importants que la Generalitat estudiarà ara es troben la declaració d’inventari de producte, una anàlisi quantitativa de riscos i el dictamen de seguretat.

tornar_radioIgualada