icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Les beques universitàries d’ #Igualada enfronten el govern municipal amb ERC en el darrer ple

La tinenta d’alcalde de joventut, Carlota Carner, va ser l’encarregada de presentar les noves bases per optar a les beques per a estudiants universitaris d’aquest any. Carner va detallar que després d’arribar a un acord amb Igualada Som-hi s’havien introduït criteris de progressivitat per afavorir aquelles famílies més vulnerables. En aquest sentit, la tinenta d’alcalde va explicar que hi hauria tres trams de renda, un de genèric, i dos més que suposarien que el beneficiari pogués rebre un 15 o un 20% més de l’import inicial.

En aquest punt, el regidor d’ERC, David Prat, va qualificar de nyap la proposta del govern municipal. Prat va argumentar que no pot ser que una família amb una renda molt alta rebés gairebé el mateix import que una família amb greus problemes econòmics. El regidor d’ERC considera que això no és progressivitat, i és per aquests motius que va demanar al govern que deixés el punt sobre la taula per buscar un consens més ampli.

Des de Poble Actiu defensen una progressivitat total de les beques universitàries, i consideren que la proposta del govern no ho és. La formació també és partidària de suprimir les beques d’excel·lència.

Pel que fa la regidora d’Igualada Som-hi, Montse Montaña, es va mostrar satisfeta per la incorporació d’alguns criteris de progressivitat, però els va qualificar d’insuficients i clarament millorables.

Aquest punt es va aprovar amb els vots favorables de Junts per Igualada, Igualada Som-hi i Ciutadans, i l’abstenció d’ERC i Poble Actiu.

ÀUDIO – Intercanvi dialèctic entre Carlota Carner (Junts) i David Prat (ERC)

fetxa_radioIgualada
Podcast
tornar_radioIgualada