icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Les famílies Pola Vives i Ylla Raich donen diferent material al Museu de la Pell d’#Igualada

D’una banda, Rosa Pola Vives ha signat el conveni de donació de material que pertany a la seva família i a l’emblemàtica fàbrica igualadina Diacar, que ha marcat un estil de treball de prestigi en el món del gènere de punt. La cessió també inclou peces de col·lecció representativa de la producció de roba interior de la fàbrica de gènere de punt, de les marques Diacar, Flecha de oro i Linn by Diacar, totes elles, realitzades amb teixit d’alta qualitat i amb una matèria primera excel·lent.

Per la seva part, Agata Ylla Puigcercós ha estat l’encarregada de signar la donació a l’Ajuntament de material de la botiga Raich, que va ser centenària i que tenia un taller propi d’articles de pell. El fons inclou, entre d’altres, maletes, un bagul de cuir decorat, àlbums i eines per treballar la pell.

Aquestes dues cessions s’afegeixen a d’altres que el Museu de la Pell ha rebut aquest any. Josep Bou Farreras ha donat a l’Ajuntament objectes realitzats totalment o parcialment en pell, procedents de diferents països. I Miquel Cantarell Rius, en nom de la família Cantarell Rius, ha donat una talla de St. Josep, de fusta, que va ser retirada durant la Guerra Civil d’una capelleta que hi havia a la cantonada del carrer Sant Josep i el carrer Sant Carles d’Igualada, en un edifici que va ser enderrocat als anys 70.

tornar_radioIgualada