icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Les formacions amb representació a l’Ajuntament d’#Igualada debaten, a Ràdio Igualada sobre el reptes d’aquest 2021

La tertúlia política del programa d’Interès Municipal va convidar a totes les formacions del consistori per posar sobre la taula quins són els principals reptes de la ciutat al llarg del nou any que hem encetat.

La tinenta d’alcalde d’urbanisme, Carlota Carner, ha explicat que el govern municipal ha aprovat un pressupost 2021 que dona resposta a la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia. Al mateix temps, Carner comenta que el pressupost, al marge de fer front a les conseqüències de la COVID, també afronta nous projectes que són importants pel creixement de la ciutat d’Igualada.

Per la seva part, el regidor d’ERC, David Prat, denuncia que Igualada té, ara, els mateixos reptes que fa 10 anys. Segons Prat això és conseqüència d’una mala planificació del govern de Marc Castells. El republicà apunta que cal abordar els grans reptes de la ciutat, i cita com a exemple la crisi habitacional que pateix Igualada.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, considera que van saber condicionar al govern municipal per incloure en el pressupost projectes com la construcció d’una promoció d’habitatges de lloguer social. Cuadras, però, apunta que cal començar a pensar en els grans reptes de ciutat a 5 i a 10 anys vista. En aquest punt remarca que el model que proposa Igualada Som-hi està lluny del model que té sobre la taula el govern municipal.

Des de Poble Actiu, Eva Pedraza, explica que la ciutat cal que afronti un nou model de fiscalitat on els qui més tinguin paguin més, i el que menys tinguin paguin menys. Poble Actiu reclama més ajuts socials, i que sigui l’administració municipal qui ofereixi aquells serveis, ara externalitzats, que generen grans beneficis a les empreses que els tenen en concessió.

Finalment, la portaveu de Ciutadans, Carmen Manchón, considera que el govern no pot aprovar un pressupost continuista, quan la situació és excepcional. Segons Manchón, en una situació excepcional cal un pressupost excepcional.

tornar_radioIgualada