icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Les nutricionistes de l’Institut Català de la Salut, a la Catalunya Central, treballen per fer front a l’obesitat infantil

Amb motiu del Dia Mundial de la Nutrició, que es commemora 28 de maig, l’equip de dietistes-nutricionistes de l’Institut Català de Salut a la Catalunya Central, ha activat una acció divulgativa per lluitar contra l’obesitat infantil. La iniciativa consisteix a ensenyar a la ciutadania a llegir l’etiquetatge dels aliments per tal que quan fan la compra seleccionin millors els aliments. D’aquesta manera, volen lluitar contra l’excés de pes, ja que segons dades de l’Enquesta de salut de Catalunya (2020), gairebé un 36% d’infants de 6 a 12 anys pateixen excés de pes (el 24,2% amb sobrepès i l’11,7% amb obesitat). A més, les dades indiquen que 7 de cada 10 infants obesos tindran obesitat a l’edat adulta i més risc de patir malalties cròniques com les cardiovasculars i la diabetis.

L’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central compta amb 2 nutricionistes a l’Anoia que treballen activament per revertir aquesta situació a través d’accions grupals, xerrades i formacions a famílies, llars d’infants i escoles, amb l’objectiu de tenir un impacte sobre tota la comunitat.

FOTO: nutricionistes ICS Catalunya Central

tornar_radioIgualada