icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’atleta de Sant Martí de Tous Geila Macià, subcampiona del Món Juvenil d’escalada en bloc

L’escaladora de Sant Martí de Tous Geila Macià, a les files de l’Indoorwall Team, acaba com a subcampiona del Món juvenil a la modalitat de bloc i tercera classificada a la de corda.

El campionat, disputat a Corea del Sud, va acabar amb una emocionant batalla en la qual només dues competidores van aconseguir superar tres dels quatre blocs proposats pels equipadors de la prova. Geila Macià va exhibir un gran nivell i una forta perseverança en assegurar-se el segon lloc. L’atleta anoienca es va quedar a les portes d’aconseguir el primer calaix del lloc. a més, la medalla de bronze que va aconseguir en la modalitat de Corda ha fet que hagi acabat també segona classificada en el combinat de les dues disciplines.

Geila Macià va acabar en segona posició final a la modalitat de bloc al Campionat del Món disputat aquest cap de setmana a Corea del Sud. La campiona va ser la estatunidenca Analise Van Hoang, que va completar tres blocs i una zona en 5 i 6 intents. Geila, per la seva part, amb un total d’11 intents, va completar tres blocs. Finalment, la tercera posició va ser per a la japonesa Natsumi Oda, qui va superar dos blocs i tres zones. Aquesta fita és històrica tenint present que, amb aquestes dues medalles, ha suposat el millor resultat d’una atleta espanyola en un campionat mundial.

A més, la amb la segona posició en bloc i la tercera en corda, Geila ha quedat en segona a l’Overall (la combinació de les dues disciplines) d’aquest Campionat del Món. Aquestes dues medalles representen un triomf encara més meritori a causa dels desafiaments que Geila va enfrontar l’any passat. Una operació d’apendicitis urgent li va impedir participar en el Campionat Mundial de Dallas, i per aquest motiu, el seu èxit actual és encara més admirable, El treball dur que ha dut a terme als entrenaments li han servit per arribar a Corea del Sud en plenes condicions tant físiques com mentals per afrontar els desafiaments.

Ara, Geila es prepara per a la seva pròxima competició internacional: el Campionat d’Europa de Lead, que es disputarà a Finlàndia durant el tercer cap de setmana de setembre. Aquesta competició no només marcarà el tancament de la seva temporada de competicions, sinó que també li permetrà enfocar-se en els seus projectes d’escalada en roca.

tornar_radioIgualada