icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’escola bressol EBM LA ROSELLA d’Igualada fomenta la sostenibilitat i el respecte al medi ambient

L’escola bressol EBM La Rosella (Igualada) gestionada per Cavall de Cartró té un ferm compromís amb el Programa Escoles Verdespromogut pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que sorgeix per donar suport a tots els centres educatius del territori català que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’afrontar els nous reptes i valors de la sostenibilitat.

El centre se suma al total de les 13 escoles bressol gestionades per Cavall de Cartró que ja disposen del distintiu Escola Verda.

Aquesta certificació implica situar la sostenibilitat i el respecte a l’entorn natural com eix bàsic del projecte educatiu. “Les escoles bressol que gestiona Cavall de Cartró ja comptaven amb certificacions mediambientals com l’ISO 14001, però amb el programa Escoles Verdes s’ha volgut fer un pas més, ja que suposa afegir el concepte de sostenibilitat a tot el projecte educatiu, de tal manera que s’incorpori al dia a dia del centre”, explica la Magda Gómez, tècnica de qualitat i medi ambient de Cavall de Cartró.

El programa Escoles Verdes fomenta tota una sèrie d’accions educatives, que connecten perfectament amb la línia pedagògica de les escoles bressol de Cavall de Cartró, basades en el descobriment, l’experimentació, la imaginació, la creativitat… i que persegueixen ensenyar a respectar l’entorn, des de la proximitat, cuidant-lo amb les pròpies mans dels nens i nenes. Per exemple, conreant un petit hort al jardí, reutilitzant l’aigua que sobra en el menjar per regar les plantes o amb sortides al bosc d’excursió.

Per obtenir aquest distintiu, l’equip docent del centre ha de participar en una formació de dos anys en educació per a la sostenibilitat, per després elaborar un diagnòstic i establir uns objectius anuals.

tornar_radioIgualada