icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

L’Escola de Dansa del Consell Comarcal i l’Orquestra Terres de Marca presenten a Igualada Els Tres Mosqueters

Dins de la programació del Dia Internacional de la Dansa, el proper dissabte, 25 d’abril, l’Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia i l’Orquestra Terres de Marca presentaran a Igualada el ballet Els Tres Mosqueters, una adaptació del clàssic d’Alexandre Dumas. L’espectacle organitzat per l’Institut Municipal de Cultura (IMC) de l’Ajuntament d’Igualada, es durà a terme a les 19h, al Teatre Municipal l’Ateneu.

Amb coreografia d’Elena Bernal Sánchez, compta amb el cos de dansa dels alumnes de 6è de l’Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia, i amb els ballarins Martina Baliu, Berta Castells, Joan Ramón Garcés, Mariona Gené, Carolina González del Valle, Helena Fernández, Coke López de la Madrid, Alejandro Requena, Judith i Mireia Valls; el disseny de vestuari de Roser Pons d’El Didal i la col·laboració de l’IEA Oriol Martorell, que cedeix el vestuari del cos de ball.

Ballet amb música en directe

La característica més especial de l’espectacle és que incorporarà la música en directe de l’orquestra Terres de Marca i un muntatge musical basat en diversos moviments de grans obres del període romàntic.

Es tracta d’una aposta de la coreògrafa Elena Bernal i el director de l’Orquesta Terres de Marca, Josep Miquel Mindan, per oferir un espectacle de ballet amb música en directe, una combinació no gaire habitual en els nostres dies, ja que fins i tot en grans sales internacionals és freqüent interpretar peces de ballet, tant del repertori tradicional com de noves creacions, amb música enregistrada, sobretot perquè això significa una reducció de costos i una simplificació del muntatge.

La producció compta amb la participació de 38 ballarins i 21 músics, està dividida en 15 escenes o coreografies i es presenta en un sol acte.

Una acurada selecció d’obres del Romanticisme

Conscients que les grans obres del romanticisme requereixen uns efectius tant a l’orquestra com en el cos de ball a l’abast de pocs, Bernal i Mindán proposen crear una producció nova que mantingui el caràcter i els colors de les grans obres com El Llac dels cignes o Giselle, però reduint els efectius orquestrals. En l’espectacle s’hi trobarà una selecció d’algunes de les obres més significatives del període Romàntic, d’autors com Dvorak, Grieg, Capriol, Elgar, Txaikovski, Britten, Strauss i Mascagni.  Josep Miquel Mindán, Elena Bernal i l’Orquestra Terres de Marca Josep Miquel Mindan és un jove director que ha realitzat els estudis de direcció a l’ESMUC i a la WKPU de Viena, i és actualment director titular del Cor Albada de Barcelona, de l’Schola Cantorum d’Igualada i va ser un dels fundadors de l’Orquestra Terres de Marca, amb la qual manté una estreta relació professional.

Per la seva banda Elena Bernal, és coreògrafa i pedagoga de dansa, professora a l’Escola de Dansa del Consell Comarcal des de fa més de vint anys, on ha creat coreografies mereixedores de premis com La bella dorment o La balada dels tres fadrins. També és cap de departament de dansa clàssica de l’IEA Oriol Martorell i autora del llibre Así se descubre la danza clásica de l’editorial Cims.

L’orquestra professsional Terres de Marca es va crear a Igualada l’any 2010, de la mà de Concepció Ramió amb col·laboració amb Josep Miquel Mindán, a través de l’entitat

Contrapunt. Actualment compta gairebé amb una dotzena de produccions, i té també com a col·laborador habitual el director igualadí Daniel Mestre.

 

tornar_radioIgualada