icon_radio

RÀDIO

BLOG

L’escriptora igualadina Maria Enrich protagonitza el nou Club de lectura del ‘Vols llegir?’ a Ràdio Igualada i Ràdio Nova

La versió radiofònica del ‘Vols llegir?’ recupera en aquesta 11ena temporada (2015-2016), l’adaptació al mitjà d’una de les activitats de més èxit que es fan a bona part de les biblioteques catalanes, els clubs de lectura. 

El format proposa als usuaris lectors de la biblioteca, en aquest cas la Biblioteca de Vilanova del camí que col.labora en aquesta iniciativa, i través del programa de Ràdio Nova i Ràdio Igualada, la lectura d’un llibre amb l’objectiu posteriorment de fer una trobada en el nostre estudi de ràdio i fer comentari i tertúlia sobre aquesta lectura, amb la particularitat que l’autor/a d’aquest llibre també és present, i d’aquesta manera poder fer una interacció entre els lectors participants i el propi escriptor.

En anteriors temporades del ‘Vols llegir?’ és van realitzar cinc edicions especials dels ‘Clubs del lectura’ amb cinc autors, quatre locals i un mediàtic. Els escriptors anoiencs Pep Elias, Susanna Carpi, Teresa Roig i Mireia Rubio, a més del periodista i escriptor Martí Gironell, van protagonitzar aquests cinc emissions.

CLUB DE LECTURA AMB MARIA ENRICH

dav

Per aquesta nova temporada, el ‘Vols llegir? recupera el format del club de lectura amb dues noves edicions. La primera tanca la primera part de la temporada. El programa s’emetrà dilluns 14 de desembre a les 20h. a Ràdio Nova (107.7 fm / radionova.cat) i el divendres dia 18 a Ràdio Igualada (103.2 fm / radioigualada).

L’escriptora igualadina Maria Enrich, protagonitza aquesta sisena edició, on es fa comentari i tertúlia envers al seu llibre publicat l’any 2014, titulat‘Mitjons llargs’ (Barcanova). Aquest programa compta amb la col.laboració de la Biblioteca de Vilanova del camí, on hi participen les lectores Cristina Lloret, Dolors Vergés i Teresa Mas Fontcuberta, que a més n’és la directora de l’espai públic. També hi participa la col.laboradora del programa, la llibretera igualadina, Isabel Casas.

El llibre de Maria Enrich,  ‘Mitjons llargs’, ens parla de la dècada dels seixanta, un període ple de canvis que introdueixen nous signes de modernitat: les cançons dels Beatles, l’estètica hippy, les faldilles curtes i els mitjons llargs…. També és l’època dels televisors en blanc i negre, del NO-DO i de les sessions contínues al cinema. Però, sobretot, és una època en què es viu una situació política i reivindicativa i convulsa al nostre país.

La protagonista, Carme Blanes, Carmencita, tal com li diuen a casa, és una nena de la dècada dels 60. Aquest curs ha deixat l’escola de monges i ha entrat a l’Escola Jardí, una escola activa on es fa coeducació i, sempre que es pot, es parla en català. Aquest canvi, al principi difícil de pair, li suposarà una sèrie de descobertes que la faran créixer i entrar al món dels adults.

PROPERA EDICIÓ DEL CLUB DE LECTURA AMB JOSEP SAMPERE

D’altra banda, és previst realitzar la setena edició del Club de Lectura del ‘Vols llegir?’ el mes de març del 2016, en aquest cas amb la col.laboració de la Biblioteca Central d’Igualada, on s’ha proposat als seus usuaris participar en la lectura d’una novetat editorial. Es tracta del llibre ‘Aquesta nit no parlis amb ningú!’ (Males herbes, 2015), de l’escriptor i traductor igualadí Josep Sampere, que ja ha acceptat en participar-hi en aquesta adaptació al mitjà radiofònic dels clubs de lectura.

PODCAST CLUB DE LECTURA ‘MITJONS LLARGS’ DE MARIA ENRICH

En aquest mateix article teniu la possibilitat d’escoltar aquesta sisena edició del Club de Lectura del ‘Vols llegir?’, dedicat a fer comentari i tertúlia envers al llibre de l’escriptora igualadina Maria Enrich:

tornar_radioIgualada