icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’espeleòleg rescatat ahir a la cova d’En Cuberes, a Serradell, és d’Igualada

Al voltant de les 18.20 hores de diumenge, els Bombers de la Generalitat han pogut finalitzar les tasques d’extracció de l’espeleòleg que es va accidentar dissabte a la tarda a l’interior de la cova d’En Cuberes, a Serradell, al terme municipal de la Conca de Dalt. El ferit, un home de 45 anys i veí d’Igualada, es trobava a una zona a tres hores de l’entrada de la cova. Un cop a l’exterior, l’helicòpter de rescat dels Bombers ha fet l’extracció del ferit i posteriorment se l’ha traslladat a l’Hospital Arnau de Vilanova, a Lleida.

Les maniobres d’extracció han estat molt complicades i lentes en tractar-se d’una cova que, tot i no tenir molt desnivell, si que presenta moltes zones de gateres amb passos molt estrets, zones d’escalada i un trajecte d’uns 3 quilòmetres fins a la sortida. En aquest sentit, ha estat necessari ampliar els passos més estrets amb l’ajuda de martells i percutors. i muntar instal·lacions per facilitar el pas del dispositiu de rescat. Els efectius han estat gairebé 20 hores traslladant la llitera amb el ferit, que ha estat en tot moment acompanyat i atès per un efectiu del GEM (Grup d’Emergències Mèdiques) dels Bombers i per la resta dels efectius de rescat.

Des de les 20.00 hores de dissabte el vespre, quan van arribar els primers efectius dels Bombers a la cova traslladats per l’helicòpter de rescat, l’accés a la cova s’ha fet en grups que s’han anat rellevant. Cal recordar, que el dispositiu de rescat a l’interior de la cova ha estat format per efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) i del GEM dels Bombers de la Generalitat, per voluntaris de la Federació Catalana d’Espeleologia, i per efectius de les Unitats de Muntanya i de Subsòl dels Mossos d’Esquadra.

A més a més, a l’exterior, i durant tota la nit de dissabte i el diumenge, diversos efectius dels Bombers de la Generalitat, així com personal del GEM amb l’ambulància, també han estat donant suport logístic i operatiu a les tasques de rescat.

tornar_radioIgualada