icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’estudi Burzón-Comenge, d’#Igualada, guardonat amb el premi Hispania Nostra

L’estudi, codirigit per la dissenyadora i professora de l’escola municipal d’art i disseny La Gaspar, ha guanyat el premi a la millor senyalització i difusió per al Patrimoni Cultural pel projecte “Sigena, la Màgia d’un Somni”. Un treball de restitució digital i realitat virtual del patrimoni sobre la Sala Capitular del Monestir de Sigena. La sala, d’estil medieval, va patir un incendi al 1936 que va deixar la seva estructura pràcticament destruïda i les seves pintures danyades de manera irreversible, perdent el seu color a causa del foc. Després de realitzar un treball d’estudi i investigació s’han pogut reconstruir, gràcies a una recreació virtual en 3D, totes les pintures de la sala així com la sostrada, recuperant la paleta de colors original mitjançant la realitat virtual.

A l’hora de concedir aquest premi Hispania Nostra al treball de l’estudi igualadí Burzon-Comenge, el jurat del premi ha destacat “la utilització de les TIC per recuperar un bé cultural de gran valor patrimonial i simbòlic”.

El premi es lliurarà properament a Madrid de mans de la reina emèrita espanyola Sofia de Grècia, presidenta d’Hispania Nostra.

tornar_radioIgualada