icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’Hospital d’#Igualada, des dels primers dies de pandèmia, va utilitzar dexametasona en aquells pacients més greus

Ho ha confirmat el director assistencial de l’Hospital d’Igualada, el doctor Joan Miquel Carbonell. Un assaig clínic de la Universitat d’Oxford va demostrar que l’administració d’aquest fàrmac reduïa en un 33% la mortalitat en aquells pacients més greus de COVID19. El doctor Carbonell explica que aquest medicament es va subministrar a pacients de l’Hospital d’Igualada, i es segueix fent, quan la patologia ho requereix. El director assistencial explica que l’assaig clínic els permet saber, amb més precisió, que la dexametasona és un fàrmac útil en la lluita contra la COVID19.  Carbonell comenta que des de la primera setmana s’ha subministrat dexametasona ja que és una potent antiinflamatori.

Carbonell “la dexametasona no elimina el virus, combat les conseqüències que provoca la COVID19”

El director assistencial de l’Hospital d’Igualada vol deixar molt clar que la dexametasona no és un fàrmac que serveixi per eliminar el virus. Aquest medicament serveix per pal·liar la inflamació que produeix el virus, però en cap cas per reduir o eliminar el virus.

Pel que fa la hidroxicloroquina, el director assistencial també ha reconegut que se’n va subministrar, i que actualment ja no es fa en els casos de coronavirus. El doctor Carbonell també ha volgut destacar la importància de l’assaig clínic del doctor Oriol Mitjà que demostra que el fàrmac no serveix per protegir del contagi de la COVID19 i per evitar-ne els símptomes més greus.

tornar_radioIgualada