icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’Hospital d’Igualada organitza la 1a Jornada sobre Dolor Pèlvic Crònic

El passat divendres 12 de maig es va celebrar la 1a Jornada sobre Dolor Pèlvic Crònic organitzat pel Servei de Ginecologia de l´Hospital d´Igualada, formant part per primer cop de l’oferta de cursos de l´Escola Internacional de Endoscòpia Ginecològica (EIDEG) amb seu a l’Hospital d’Igualada.

El dolor pèlvic és un motiu de visita habitual a les consultes de ginecologia així com a altres especialitats mèdiques i quirúrgiques. La cronificació del dolor representa un repte diagnòstic i terapèutic important degut a la complexitat anatòmica de la pelvis, les diferents vísceres implicades, els territoris i les vies neurològiques afectades i per la diversitat de quadres simptomàtics englobats dins d´aquesta entitat. Per altra banda intervenen fenòmens de centralització del dolor i aspectes psicològics que incrementen la complexitat del tema.

El dolor pèlvic crònic requereix un abordatge multidisciplinar; és a dir, diferents especialitats han d´intervenir coordinadament en el diagnòstic i tractament d´aquestes pacients (Ginecologia, Urologia, Cirurgia General, Fisioteràpia i Psiquiatria fonamentalment). Una formació adient dels professionals és la base imprescindible per crear grups i unitats específiques.

El curs coordinat i dirigit pels Drs. Pere Brescó i Irene Mora, responsables de la Unitat de Sòl Pelvià, va comptar amb la participació de ponents reconeguts en l’àmbit del Dolor Pèlvic Crònic procedents de diversos hospitals catalans (Hospital Mútua de Terrassa, Hospital de Sant Pau, Hospital Parc Taulí, Hospital Clínic) i espanyols (Complejo Hospitalario de Pontevedra i Hospital Doce de Octubre de Madrid). A més, la Jornada va comptar amb la participació del Dr. Eric Bautrant de l´ Hospital Axium (Aix, Provença, França), expert en la tècnica quirúrgica de descompressió del nervi pudendo que va realitzar una cirurgia en directe i va realitzar una ponència sobre aquesta tècnica.

tornar_radioIgualada