icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Hospital d’#Igualada treballa amb la previsió d’una segona onada de COVID19 que s’allargaria durant 12 o 14 setmanes, però amb un volum d’ingressos diaris inferior als dels mesos de març i abril

Ho ha explicat el director assistencial de l’Hospital Universitari d’Igualada, Jordi Monedero. Monedero ha comentat a Ràdio Igualada que durant els mesos de març i abril van viure una corba d’ingressos molt abrupta, amb un pic molt alt i molt agut d’afectats. Aquesta corba de la primera onada va durar unes 8 setmanes i va posar la capacitat assistencial de l’Hospital contra les cordes. Ara, segons el director assistencial, treballen amb unes previsions que apunten a un increment d’ingressos en les properes setmanes, però amb l’objectiu d’aplanar la corba i evitar la situació del passat més de març. El fet d’aplanar la corba vol dir que aquest segon episodi es pot allargar en el temps, unes 12 o 14 setmanes, però a la vegada permetrà a l’Hospital tenir capacitat de resposta.

El doctor Jordi Monedero ha explicat que durant els dies més intensos de la pandèmia es va arribar a xifres de 35 o 45 ingressos diaris. Ara, l’objectiu és reduir considerablement el nombre d’ingressos al dia, allargar l’episodi unes setmanes, i tenir suficient capacitat de resposta. Monedero apunta que “busquem una corba més plana, i més llarga. Més dies de l’episodi, però amb menys ingressos diaris”.

En aquests moments l’Hospital Universitari d’Igualada es troba en la Fase 2 del seu protocol d’actuació davant la segona onada de la COVID19. Aquesta fase està en un moment molt inicial davant l’increment de casos. El doctor Jordi Monedero ha comentat que, per ara, no hi ha grans afectacions a la resta de l’activitat assistencial de l’Hospital. Si en un futur s’arriba a la Fase 4 del protocol, amb gairebé tot el centre dedicat a l’atenció COVID19, la resta d’activitat de l’hospital es veurà clarament afectada.

tornar_radioIgualada