icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’Hotel Boutique Cal Roure, a part d’hotel, es converteix també en una galeria d’art tèxtil

Des dels inicis del projecte de Cal Roure, capficats per sumar-li atractius, de tant en tant algú parlava d’art. Era com si el propi edifici ens ho demanés. Quan ja teníem les obres de restauració acabades, tot buit d’operaris, l’hotel enllestit, El Cel a punt d’obrir, de cop vam comprendre què calia. Tot va quadrar: draps, teixits, retalls, roba, olors, colors, textures, l’essència dels incomptables metres de tela, els tresors perduts d’aquella emblemàtica botiga que hi havia als baixos de la casa, van ser la inspiració per arrodonir el projecte.

A tot això s’hi sumava la historia de la pròpia ciutat. Les indústries de teixits i del gènere de punt que durant els segles XIX i XX van esdevenir les més importants de Catalunya.

Fet i fet, l’ànima de drap d’aquella singular botiga i els anys de tradició tèxtil d’Igualada van confluir. La tradició tèxtil la tenim a Cal Roure i la tenim a la ciutat.

Si fem una mica d’història del disseny tèxtil, ens hauríem de remuntar al segle XIX, a la revolució que van comportar les Arts and Crafts de William Morris a Anglaterra. A partir de la Bauhaus, fundada el 1919 per Walter Gropius, l’artesania tèxtil es va convertir en un gènere artístic amb vida pròpia. L’art tèxtil comença a quallar com a categoria artística diferenciada.

Un segle després, l’any 2019, a casa nostra, s’inaugura el museu d’art tèxtil contemporani a Sant Cugat del Vallès i a Paris obre les portes la primera galeria d’art dedicada en exclusiva a l’Art Tèxtil.

La confirmació de l’impuls d’aquesta disciplina és la quantitat d’artistes, la varietat de corrents, tècniques i resultats, que pintant amb fils i esculpint volums, crea un llenguatge propi.

El Boutique Hotel Cal Roure (2021), conscient d’aquest moviment, vol unir el seu passat tèxtil i el de la ciutat, amb les noves tendències, oferint els seus espais als artistes d’aquesta especialitat. Volem preservar el llegat de l’oblit. Volem apel·lar els sentits i les emocions de la manera més bella possible. Homenatgem el teixit, que és unió amb el passat i es vida en el present.

Actualment, i fins el 31 de desembre, es pot veue una exposició de KIMA GUITART – Esparraguera 1947

Ha fet exposicions individuals i de grup a: Japó, Kobe/ Xina, Hangzhou/ Anglaterra,Londres, Cambridge , Wingfield/França, Paris, Bages/ Alemanya, Frankfurt, Colònia/India, Delhi/ Italia, Roma/Marroc, Fes, Tetuan, Tànger, Casablanca/ Portugal, Porto, Guimaräes/Espanya, Barcelona, Madrid, Lleida, Tarragona, Girona/ EUA, Nova York, San Francisco, Dallas, Boston Ha fet desfilades a galeries d’art, museus, un temple budista i també a les places i carrers a: Anglaterra, Cambridge/ Alemanya, Berlin/ Japó, Kyoto, Tòquio/ Espanya, Barcelona,Cadaquès, Madrid, Lleida/ EUA, San Francisco, Santa Fe ( Nou Mèxic) www.kimaguitart.art

tornar_radioIgualada