icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

L’igualadí Llorenç Miquel rep el 5è Joan Poch de Mallerich

El director artístic de cinema igualadí Llorenç Miquel va rebre, en el marc del festival Zoom Igualada, el 5è Premi Joan Poch de Mallerich a la creació artística en reconeixement a la seva trajectòria, nodrida amb més d’una vintena de films i sèries. El guardó fomenta l’actitud creativa, la recerca ideològica i la qualitat humana dels anoiencs vinculats al sector audiovisual.

Miquel va dedicar el premi –una escultura original de Gabriel Poch– especialment a tres persones: la seva mare Elisa, el seu mestre de dibuix Joan Graells i el director artístic Gil Parrondo. A la seva mare, per inculcar-li el gust pel dibuix durant els llargs i freds hiverns; a Graells per transmetre-li la tècnica, modelar-lo, dirigir-lo i formar-lo; i, finalment, a Parrondo, guanyador de dos Oscars (‘Patton’, 1970 i ‘Nicolás y Alejandra’, 1971) i diversos Goya, per ser un referent en la seva carrera i continuar actiu amb 90 anys. També va dir que tenen un projecte entre mans i espera que el puguin tirar endavant plegats.

D’altra banda, va manifestar la “tristesa” i la “preocupació” pel tancament del cinema Kursal i va aplaudir la bona salut de la vida cultural igualadina amb esdeveniments de tot tipus.

Enguany el jurat del Premi Mallerich l’integraven Xavier Ribera, Joan Millaret, Marina Iglesias, Joan Francesc Fitó i el CineClub Ateneu. En representació de tots ells, Ribera va destacar la “trajectòria extraordinària” de Miquel i, referint-se al punt de partida d’un guió, “la seva capacitat per fer realitat el somni que un té i, fins i tot, millorar-lo”.

 

Per la seva banda, el productor igualadí Paco Poch, promotor del premi amb la Fundació Mallerich, va agrair la participació del consell assessor, una “família nombrosa” que s’amplia edició rere edició ja que s’hi adhereixen els premiats i els membres del jurat de cada guardó.

Fins a dia d’avui han rebut aquest guardó els productors Josep M. Cunillés i Jordi Castelltort, l’actriu Lloll Bertran i el CineClub Ateneu.

FOTO:  Zoom Igualada

tornar_radioIgualada