icon_radio

RÀDIO

BLOG

‘Llibres del Delicte’ estrena una nova col.lecció de narrativa amb la denominació ‘DeLite’

VLLG? / ACTUALITAT / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -359-

Sota la denominació ‘DeLite’, l’editorial ‘Llibres del Delicte’ especialitzada en publicar amb molt d’encert des de fa tres anys novel.la negra d’autors catalans i en català, posa en marxa una nova col.lecció de llibres més literaris i que no és limiten únicament al gènere negre.

Aquesta nova aventura s’estrena amb la publicació del 25è Premi de Novel.la Josep Saperas organitzat per Òmnium Cultural del Vallès Oriental. l’obra titulada ‘Camins sense retorn’ de l’escriptor barceloní i resident a Menorca, Josep Masanés. Es tracte de la seva tercera novel.la, una història ambientada a Irlanda sobre dos germans allistats a l’exèrcit a la força.

ARGUMENT

Dos joves germans irlandesos són obligats a abandonar el seu país i allistar-se en un vaixell de la marina anglesa l’any 1780. A bord del vaixell, comandat per un vell contramestre sense cap tipus d’humanitat que els tracta com esclaus, desembarquen a l’illa de Menorca, en aquell moment sota dominació anglesa. És tot just abans de l’atac de l’exèrcit espanyol, que aspira a recuperar l’illa, i al que la tripulació del vaixell ha de fer front.

Mentre duren el atacs, entre l’enyor de la mare i la terra més les pors i els patiments, els dos germans planegen desertar. Però la vigilància dels comandaments del vaixell no els ho posarà gens fàcil. Mentrestant ells ja no són els mateixos joves innocents que van deixar enrere les costes d’Irlanda.

OPINIONS A LA XARXA SOBRE ‘CAMINS SENSE RETORN’

Tot i que aquest primer volum de la col.lecció ‘DeLite’ és de recent publicació, aquesta nova línia editorial estrenada per ‘Llibres del Delicte’ ha estat molt ben acollida. Fent una recerca per internet, hem llegit diversos comentaris envers a l’obra original de Josep Masanés.

Per exemple, el bloc ‘La Petita Llibreria’ afirma que: ‘…La narració és molt fluida, els capítols són curts i les seves descripcions detallades tant de l’espai físic com dels personatges aconsegueix crear una atmosfera de certa realitat i profundita”.

D’altra banda al portal ‘Tumateix Llibres’, també ha realitzat lectura d’aquesta novel.la, l’editora d’aquest espai comenta sobre ‘Camins sense retorn’ que és: ‘…Un llibre d’aventures com els clàssics, però amb un llenguatge planer que fa que es llegeixi ràpid i també que en vulguis més. Com ja he dit, els dos protagonistes m’han atrapat de seguida, se’ns fan propers i m’hauria agradat seguir llegint encara una mica més del camí que quedava per veure’.

SOBRE L’AUTOR

Josep Masanés és nascut a Barcelona l’any 1967. Actualment resideix a Menorca. L’escriptor és guanyador del XXIX Premi de Novel·la de Ribera d’Ebre amb La vall de la matança (Cossetània, 2012), amb una excel·lent acollida per part de la crítica. Finalista del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2013. Guanyador del Premi de Novel·la de Sóller 2015(pendent de publicació). Amb Camins sense retorn va guanyar el 25è Premi de Novel·la Josep Saperas organitzat per Òmnium Cultural del Vallès Oriental.

JOSEP MASANÉS AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA I RÀDIO IGUALADA

L’escriptor Josep Masanés serà entrevistat en el programa de llibres deRàdio Nova i Ràdio Igualada, el ‘Vols llegir?’, en l’edició 9 de la 11a temporada que s’emetrà per l’emissora vilanovina el dilluns dia 23 de novembre, a partir de les 20h., i per la sintonia igualadina el divendres dia 27 a partir de les 20:10h.

Font/enllaç: Editorial Llibres del Delicte / Llegir en català / La Petita Llibreria / Tumateix Llibres

Article/post 1286 – Vols llegir? – volsllegir.cat

tornar_radioIgualada