icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’oposició demana al govern que reconsideri la supressió del Patronat Municipal d’Esports i l’Institut Municipal de Cultura

Tots els partits de l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada van mostrar el seu desacord sobre la decisió del govern municipal de suprimir els dos organismes autònoms com són el PME i l’IMC. En aquest sentit, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va defensar la decisió afirmant que primer de tot compleixen amb el que duien en el programa electoral. I en segon terme, Castells considera que en el seu temps es van crear els dos organismes per augmentar l’eficiència, però creu que ara aquesta eficiència està assegurada sense el PME l l’IMC. L’alcalde recorda que el personal i el funcionament de cara el ciutadà serà el mateix que fins ara.

Aquesta decisió ha suposat les crítiques d’ERC, Socialistes d’Igualada, la CUP i el PP. El portaveu d’ERC, Josep Maria Palau, destaca que la supressió d’aquests dos òrgans va en detriment de la participació.

Jordi Riba, des de Socialistes d’Igualada, afirma que aquesta és la primera conseqüència de la majoria absoluta de CiU. Al mateix temps, Riba lamenta aquesta decisió i diu no veure per enlloc on es simplifica el servei i on es millora l’eficiència.

Per la seva banda, des de la CUP, Albert Mateu es situa al costat de la resta de partits de l’oposició, i a la vegada retreu al govern com s’ha comunicat aquesta decisió.

Des de Decidim Igualada, Dario Castañé també va mostrar-se crític al afirmar que la ciutat no es pot permetre el luxe de suprimir l’IMC, i demana transparència i els motius reals pels quals s’ha apostat per aquesta opció.

Pel que fa el portaveu del PP, Joan Agramunt, deixa molt clar que s’oposen a qualsevol supressió d’un òrgan de participació.

A tot això, l’alcalde Marc Castells reitera que no es tracten d’òrgans de participació. A la vegada, Castells avança que a partir del setembre es crearà el Consell Municipal d’Accessibilitat.

tornar_radioIgualada