icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

L’oposició “el govern anuncia congelació d’impostos quan en realitat augmenta la pressió fiscal”

En el ple municipal d’aquest dimarts, el portaveu del PSC, Jordi Riba, va ser molt crític amb el govern municipal en el transcurs del debat per aprovar les ordenances fiscals per l’any 2015. Riba diu que la rebaixa del tipus de l’IBI no rebaixa l’impost, ja que aquest, segons Riba, segueix augmentant respecte l’exercici anterior. Riba diu que el govern de la ciutat, en aquest aspecte, recpatarà 300.000 euros més que aquest any, fet que demostra que la pressió fiscal augmenta i no disminueix.

Des del PP, Joan Agramunt, veu amb bons ulls la congelació dels impostos. El popular insisteix que en anys anteriors el govern parlava de congelació però acabava aplicant l’IPC. És ara, segons Agramunt, quan el govern congela amb l’aplicació d’un IPC del 0%. El PP també va demanar la revisió a la baixa del tipus de l’IBI, i recorda que en els darrers anys han incrementat la pressió fiscals als igualadins.

Pel que fa ICV destaquen que no es creuen la “congelació” dels impostos que hauran de pagar els ciutadans l’any vinent. La portaveu d’ICV, Montserrat Mateu, diu que el govern no és creïble.

Des de PxC, Robert Hernando critica que el govern passi en un mateix ple ordenances fiscals i pressupost. Hernando considera que el més lògic és aprovar les ordenances, esperar a les possibles al.legacions per resoldre-les, i després, en un altre ple aprovar el pressupost. Pel que fa la congelació impossitiva anunciada pel govern, Hernando diu que es fer-se trampes al solitari.

A tot això, el regidor d’hisenda, Jordi Segura, va respondre al PSC i ICV, explicant que la recaptació que van fer de l’IBI entre el 1999 i el 2011, anys governats per l’Entesa per Igualada, l’IBI va augmentar de més de 5 milions d’euros a 15 milions d’euros.

El punt de les ordenances fiscals va rebre el vot a favor de CiU i ERC, i el vot contrari dels partits de l’oposició: PSC, PP, ICV, i PxC.

tornar_radioIgualada