icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La disponibilitat de llits a l’Hospital d’#Igualada i l’alleugeriment a les UCI fan pensar que s’està superant l’episodi de Covid-19 a la Conca d’Òdena

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, s’ha congratulat de la reducció de casos de Covid-19 que s’estan produint a la Conca d’Òdena i ha afirmat que aquest episodi està sota control. Malgrat tot, ha reconegut que “no ens podem relaxar i hem de seguir mantenint les distàncies de seguretat, portar mascaretes i continuar amb les mesures d’higiene, que són la clau”.

Castells ha volgut recordar que després de 6 setmanes molt problemàtiques ara s’ha entrat en una fase gairebé de normalitat. En aquest sentit, ha destacat la gran reducció de casos de l’Hospital d’Igualada i que, per tant, “l’episodi està sota control perquè hem entrat en una normalitat biològica de mortalitat. El batlle ha destacat que se sent optimista i ha destacat que a l’Hospital “hi ha més d’un centenar de llits disponibles així com la meitat de llits de la UCI que també estan lliures”.

L’alcalde ha volgut destacar com han baixat el nombre de defuncions respecte a setmanes anteriors. D’aquesta manera, entre el 29 d’abril i el 5 de maig de l’any 2019 ha afirmat que es van registrar 12 morts a la Conca d’Òdena, mentre que la mateixa data de l’any 2020, el nombre de defuncions ha estat de 15, tan sols 3 més que les mateixes dates de l’any passat. Aquestes dades contrasten amb les 90 persones que van perdre la vida entre el 23 i 31 de març, ara fa tot just una mica més d’un mes.

Finalment, Marc Castells ha volgut agrair totes les persones que “han ajudat a guanyar aquesta primera batalla, que no la guerra, i els demano que segueixin amb el mateix ímpetu que estan fent”.

 

tornar_radioIgualada