icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Marc Castells, investit alcalde d’Igualada pel mandat 2015 – 2019

El ple de l’Ajuntament d’Igualada ha investit a Marc Castells en primer volta de la votació gràcies a la majoria absoluta que va obtenir el passat 24 de maig. D’aquesta manera, i per segona vegada consecutiva, Marc Castells assumirà l’alcaldia de la ciutat pels propers quatre anys de mandat.

castellsinvestitura15a

Els regidors de CiU i ERC en el moment de jurar o prometre l’acte de regidor, van mostrar la seva voluntat de posar-se a disposició del Parlament de Catalunya i del president que surti de les eleccions del 27 de Setembre per implicar-se, si així ho vol la ciutadania, amb la construcció d’un nou estat català, lliure i sobirà.

El discurs de Marc Castells ha estat molt emotiu, i amb referències al que va ser primer tinent d’alcalde d’Igualada, Josep Miserachs, que va morir dilluns d’aquesta setmana. De fet, durant el ple de constitució es va deixar la seva cadira, la de la primera tinença d’alcaldia, buida amb un flor.

flormiserachs,jpg

Castells també va voler agrair la confiança de la ciutadania, i la feina feta pels regidors sortints. L’alcalde d’Igualada també va fer una defensa de la seva acció de govern dels darrers quatre anys, i va marcar les pautes del proper mandat: impulsar el Campus Universitari, fer créixer 4D Health, el nou IES Badia i Margarit, Cal Badia, i seguir treballant per tenir capacitat d’influència a Barcelona. També va destacar que farien, amb celeritat i consens, un nou POUM.

Per la seva banda, ERC, a través del seu portaveu, Josep Maria Palau va destacar que el paper de la formació durant el mandat serà el de l’oposició. El republicà agraeix la feina dels regidors d’ERC sortints, i afirma que ara, la ciutadania, els ha donat el paper de convertir-se en alternativa de govern. Palau també va lamentar la pèrdua que ha suposat per la ciutat la mort de Josep Miserachs. A la vegada, va mostrar-se satisfet per la no entrada a l’Ajuntament de PxC.

Des dels Socialistes d’Igualada, Jordi Riba, afirma que seran contundents en la fiscalització de l’Ajuntament, i deixa clar que es volen convertir en el govern a l’ombra de la majoria absoluta de CiU. Riba també va tenir un record per Josep Miserachs.

La CUP s’estrena, en aquest mandat, amb dos regidors. Eva Pedraza va explicar que duran les seves conviccions al ple municipal, i destaca la limitació de sous i mandats a la que es compromet la CUP. Pedraza també va demanar transparència al nou ajuntament.

Decidim Igualada també debuta a l’Ajuntament, tot i que aquesta confluència de partits inclou a Iniciativa per Catalunya. Dario Castañé, a més de formar part de la mesa d’edat en el ple d’investidura, serà el portaveu de Decidim. Castañé va agrair la confiança dels veïns i també va tenir una menció per a Josep Miserachs.

La darrera força a l’Ajuntament d’Igualada és el PP. Joan Agramunt en serà el portaveu. Agramunt destaca que és el moment d’afrontar junts nous reptes, amb consens, amb diàleg, i sense buscar la ruptura. El portaveu del PP també va tenir un record per Josep Miserachs.

tornar_radioIgualada