icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Marc Castells “No es moment de plantejar el trasllat de les empreses químiques. Tenen un protocol molt estricte i cal saber primer que ha passat”

L’alcalde d’Igualada ha confirmat a Ràdio Igualada que l’Ajuntament obrirà una investigació per saber exactament el que va passar ahir a Igualada en aquest episodi d’emergència pel núvol químic. Castells, però, ha remarcat que l’Ajuntament no té competències en aquest àmbit.

Al mateix temps, Marc Castells, destaca que les indústries químiques tenen un protocol molt estricte, i que estan preparades per conviure amb polígons, com el de les Comes, propers a habitatges, escoles i centres esportius. Castells afirma amb contundència que ara no és el moment de plantejar el trasllat d’aquestes empreses químiques. L’alcalde d’Igualada destaca que entén la preocupació de la població, però vol remarcar que no cal criminalitzar les empreses químiques sense saber del cert, i al 100%, el que ha passat. Respecte l’episodi d’emergència que es va viure l’any 2009, Castells diu que no sap quines actuacions va fer llavors el govern perquè ell no ocupava la responsabilitat de govern.

Pel que fa la polèmica dels entrepans, Marc Castells ha volgut deixar clar que l’Ajuntament no va poder assumir tota la demanda, i demana disculpes públiques per les molèsties creades. De tota manera, Marc Castells també recorda que la ciutat va viure una situació de màxima emergència amb confinament de 65.000 persones. L’alcalde demana a la població que sigui conscient que l’exepcionalitat, i la gravetat de l’emergència fan que el problema dels entrepans quedi en un segon pla.

tornar_radioIgualada