icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Més del 70% dels gossos perduts o abandonats a la Conca d’Òdena el 2022 han estat adoptats o recuperats pels seus propietaris

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena ha fet públiques les xifres de recollida d’animals domèstics, una de les competències que depèn d’aquesta institució. Al llarg del 2022 a Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí es van recollir un total de 84 gossos perduts o abandonats. D’aquests gossos, 17 portaven xip i van poder ser retornats de seguida als seus propietaris, i 67 van ser traslladats a les instal·lacions de Caniausa Center SL, l’empresa responsable del servei de recollida. D’aquests 67 gossos, un 71% van poder deixar el centre: 20 van ser recuperats per part dels seus propietaris i 23 van ser adoptats. La resta, es troben encara al centre a l’espera de trobar una família d’acollida.

La Mancomunitat recorda que la informació referent als animals trobats i en adopció és pública i està actualitzada al web www.caniausa.cat. En aquest espai tots els propietaris de gossos perduts poden consultar si la seva mascota ha estat trobada i també s’hi poden adreçar tots aquells particulars que vulguin adoptar un gos.

D’altra banda, la MICOD recorda a la ciutadania que, en cas de veure un gos abandonat o perdut a la via pública, cal trucar a la Policia Local del seu municipi que activarà el servei de recollida.

tornar_radioIgualada