icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

Més d’un miler de persones s’aplega, al parc de l’Estació Vella, per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental

Els participants han aprofitat la jornada per reivindicar els drets de les persones que pateixen malalties mentals i les seves famílies i demanar que es destinin els recursos necessaris per atendre’ls com cal.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha destacat que cal entendre la salut mental com un repte i no pas com un problema. Ruiz s’ha compromès a millorar els serveis en salut mental i a apropar-los a cada territori i, a més, en el cas de l’Anoia, a donar suport a la comarca perquè pugui fer front a l’augment de malalties mentals entre els més joves.

Per la seva part, el president de la Federació Salut Mental Catalunya (SMC), Xavier Trabado, ha reclamat que es posi solució als endarreriments en els pagaments de Benestar Social, perquè les associacions de Salut Mental puguin continuar amb la seva feina.  Trabado  ha criticat també durament la reforma del Codi Penal que prepara el Govern central, que ha qualificat com una “aberració jurídica perquè associa erròniament trastorn mental i violència”.

Durant l’acte, la presidenta de l’Associació per la rehabilitació del malalt mental de l’Anoia (ARMPA), Jesica Ruiz, ha explicat que amb aquesta jornada volen reclamar els seus drets, no pas cap privilegi. Ruiz ha explicat també que l’ARMPA vol posar en marxa, a Igualada, un projecte de pisos tutelats  i volen créixer per continuar donant assistència. En aquest sentit, la presidenta de l’ARMPA ha demanat a l’ajuntament que els tinguin en compte alhora de buscar un espai més ampli per a l’associació.

Per últim, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha remarcat la necessitat de treballar plegats i ha posat com a exemple, la creació a la capital de l’Anoia d’una taula de salut mental que, segons Castells, està funcionant molt bé.

L’acte de celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, a Igualada, ha estat conduït per l’actor igualadí, Joan Valentí, i ha comptat també amb la participació del periodista Xavi Coral , que ha llegit el manifest del Dia Mundial de la Salut Mental.

 

tornar_radioIgualada