icon_radio

RÀDIO

BLOG

Mostra d’embotits i vins d’alçada a La Llacuna

Cuina oberta / Actualitat  – Quan s’acaba el temps de verema, arriba la Mostra d’embotits i vins d’Alçada a La Llacuna, una festa gastronòmica on el vi, el cava, els embotits, els formatges i els carquinyolis són els protagonistes de l’esdeveniment. Un total de 16 expositors seran presents amb els seus productes en aquesta fira, a més de 18 col.laboradors entre, bars, cafeteries, restaurants i allotjament ubicats a la zona del municipi anoienc

La Llacuna, a més de 600 m d’altitud i amb un clima similar al Penedès, està situada en un indret privilegiat per a la producció del  tipus de vins reconeguts com a Vins d’Alçada.

El raïm parellada és la més fina i delicada de les varietats tradicionals blanques de Catalunya. Quan es conrea en microclimes frescos de muntanya (Penedès superior) produeix blancs aromàtics secs molt lleugers i d’aromes fruitals delicades.

Si a aquest fet li sumem que La Llacuna és reconeguda arreu pels seus excel·lents embotits, no ens ha d’estranyar que s’organitzi a la població, des de l’any 2008, la Mostra d’Embotits i Vins d’Alçada.

És una excel·lent oportunitat per efectuar degustacions de vins i caves de qualitat de la zona, així com embotits, formatges, carquinyolis… A més, les degustacions van acompanyades de maridatges, intercanvis de xapes, actuacions musicals, concurs de trepitjar raïms, passejades amb burrets per la mainada, entre d’altres.

A la web www.lallacuna.cat hi trobareu amb detall tota la programació d’aquesta fira,  aquest cap de setmana, dissabte 18 i diumenge 19 d’octubre.

tornar_radioIgualada